
Klassinen tiikerikakku saa selkäänsä uuden kuorrutuksen. Suklaa-pähkinälevite taikoo kuivakakun meheväksi.
Nutella-tiikerikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kaakaojauhetta lukuun ottamatta. Lisää taikinaa vuorotellen jauhoseos ja maito.
- Erota taikinasta kolmannes. Lisää siihen siivilän läpi kaakaojauhe. Voitele ja jauhota kakku- tai leipävuoka. Levitä vuokaan ensin vaalea, sitten tumma ja lopuksi vaalea taikina.
- pyöritä pintaa sukkapuikolla niin, että taikinat sekoittuvat raidoiksi. Paista uunin alatasolla
- 180 asteessa 55 minuuttia. Testaa puutikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
- Tee kuorrutus kakun jäähtyessä. Keitä kermaa, kaakaota, siirappia ja suolaa kattilassa miedolla lämmöllä sekoittaen viisi minuuttia. Nosta levyltä ja lisää voi sekä suklaa-pähkinälevite.
- Kumoa kakku vadille ja valuta lämmin kuorrutus päälle. Ripottele pinnalle rouhittuja pähkinöitä.
Onko tuo tomusokerin määrä (6dl) todellakin oikea? Tuntuu - kokeilematta tosin - aika paljolta.