
Mausteinen makkara saa seurakseen perunaa, vihreitä papuja, terttutomaatteja ja raikkaan sitruunaisen kastikkeen. Ruokaisa salaatti ei lisukkeita kaipaa.
Makkara-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita ensin kastikeaineet. Viipaloi kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi ja asettele vadin pohjalle. Puolita kirsikkatomaatit. Asettele sipulin päälle.
- Kaada kastike päälle, sujauta vati muovipussiin ja anna maustua jääkaapissa tunti.
- Keitä tuoreita vihreitä papuja 7−9 minuuttia tai sulata pakastepavut. Jäähdytä pavut heti keittämisen jälkeen kylmän veden alla. Siten kypsyminen lakkaa ja väri säilyy vihreänä.
- Valuta cocktailkurkut.
- Leikkaa makkarat ja perunat viipaleiksi. Paista erikseen pannulla rapeiksi. Mausta perunat suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä makkaroiden kanssa.
- Asettele makkarat ja perunat muiden salaattiainesten päälle.
Vinkki! Voit myös paistaa tomaatit tertuissaan.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.