Chutneytä voi antaa vaikka lahjaksi. Jääkaapissa purkki säilyy pari kuukautta, jos sen vaan malttaa olla syömättä!
Omenachutney
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori omenat ja leikkaa kuutioiksi. Hienonna sipuli, raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinista mehu. Hienonna inkivääri. Halkaise vaniljatanko. Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Poista halutessasi vaniljatanko ja tähtianis.
- Kaada kuuma chutney lasipurkkeihin ja sulje tiiviisti. Säilytä chutney viileässä. Sen maku tasaantuu säilytyksessä, kannattaa siis maistaa sitä muutaman päivän päästä valmistuksesta.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.