
Feijoada saa makunsa maukkaiksi kypsyneistä mustapavuista, luullisesta lihasta ja tulisesta makkarasta.
Feijoada eli brasilialainen possu-papupata
Ainekset
Työvaiheet
- Liota papuja vuorokausi runsaassa kylmässä vedessä. Valuta liotusvesi pois.
- Viipaloi pekoni. Leikkaa porsaanlapa reiluiksi kuutioiksi. Paloittele ribsit ja chorizot.
- Kuumenna pekonia valurautapannulla, kunnes rasva irtoaa. Paahda rapeaksi. Siirrä pekoni pataan, mutta jätä rasva pannulle.
- Lisää pannulle porsaanlihakuutiot ja ruskista ne kauttaaltaan. Kumoa pataan.
- Ruskista kylkipalat ja lopuksi chorizomakkarat. Lisää ne pataan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Sekoita.
- Kuori ja lohko sipulit ja valkosipuli. Lisää pannulle tilkka öljyä. Paista sipuleita ja chiliä miedolla lämmöllä. Kumoa ne pataan.
- Lisää pataan laakerinlehdet, etikka ja valutetut pavut. Kaada päälle vesi.
- Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 2 tuntia, kunnes liha on mureaa ja pavut pehmeitä.
- Jos nestettä on liikaa, kypsennä ruokaa välillä ilman kantta. Jos pata kaipaa nestettä, lisää sitä tarpeen mukaan, kuumenna kiehuvaksi ja jatka haudutusta.
- Tarjoa keitetyn riisin, tuoreen korianterin ja appelsiinilohkojen kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia