
Jokaiselle omansa! Jäädykkeen voi valmistaa myös useaan vuokaan. Luumujäädyke on sopivat kevyt jälkiruoka joulupöytään.
Luumujäädyke
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko luumut ja laita kattilaan kiehumaan veden ja sokerin kanssa. Keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes seos on tasaista.
- Mausta kanelilla, kardemummalla ja sitruunamehulla. Soseuta ja jäähdytä.
- Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vaahdota kerma erikseen.
- Sekoita kaikki aineet yhteen. Kaada jäädykemassa vedellä kasteltuun litran vetoiseen vuokaan. Anna jäätyä vähintään yön yli.
- Kastele jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa napauttamalla tarjoiluvadille. Koristele taateleilla, viikunoilla, kirsikoilla tai muulla haluamallasi tavalla.
Vinkki! Voit valmistaa jäädykkeen hyvissä ajoin pakkaseen odottamaan joulua. Luumusoseen voi keittää valmiiksi etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.