
Sekoita marinadi lämpimiin kasviksiin, ja saat täyteläisemmän maun.
Kesäkurpitsasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kastike. Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri. Purista sitruunasta mehu. Halkaise chilit, poista siemenet ja silppua hienoksi. Silppua minttu hyvin hienoksi.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja maista. Kastike saa olla aika paksua.
- Kuumenna paksupohjainen, teflonpinnoitettu paistinpannu.
- Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin 3 mm paksuisiksi viipaleiksi. Jos kesäkurpitsat ovat isoja, puolita viipaleet.
- Paahda viipaleet kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin, kunnes väri on kullanruskea ja tummatäpläinen ja osa nesteestä haihtunut. Nosta paahtuneet kesäkurpitsaviipaleet talouspaperin päälle jäähtymään. Paperi imee ylimääräisen kosteuden.
- Keitä pavut juuri ja juuri kypsiksi.
- Pane lämpimät kesäkurpitsaviipaleet ja pavut isoon kulhoon. Lämpiminä kasvikset imevät kastiketta paremmin.
- Kaada kastike joukkoon ja sekoita isoilla salaatinottimilla tai käsin.
- Anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä.
- Nostele salaatti kauniiseen tarjoiluastiaan. Murenna päälle fetajuusto.
- Tarjoile grillatun porsaankyljyksen, naudanpihvin tai broilerin rintafileen kanssa.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.