
Uunissa paahdetuista punajuurista ja lämminsavulohesta saa nopeasti näyttävän salaatin. Piparjuurikastike viimeistelee makuelämyksen.
Lämminsavulohi-punajuurisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi punajuuret. Siirrä viipaleet uunipellille. Valuta pinnalle öljy ja ripota suola sekä mustapippuri.
- Paahda punajuuria 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes ne kypsyvät. Anna jäähtyä.
- Sekoita piparjuurikastikkeen aineet keskenään.
- Kokoa vadille punajuuriviipaleita, paloiteltua savulohta, rucolaa ja parmesaaniraastetta. Ripottele kastiketta pinnalle tai tarjoile se pienestä kulhosta.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.