
Pinaatti on täydellinen kumppani kylmäsavulohelle ja munakasrulla juhlabuffetin tai brunssipöydän varma hitti.
Kylmäsavulohi-munakasrulla
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää pinaatti ja maito munien joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille.
- Paista munakasmassaa uunin alatasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia. Kumoa valmis pohja toisen leivinpaperin päälle.
- Valmista täyte. Hienonna kylmäsavulohi ja sulatetut katkaravut. Hienonna kevätsipuli. Hienonna yrtit.
- Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä. Lisää kaikki pilkkomasi ainekset sen joukkoon. Mausta mustapippurilla, sitruunan kuorella ja sitruunamehulla.
- Levitä täyte munakaspohjalle. Jätä reunoilta vajaaksi, jottei täyte pursua ulos. Kääri pohja kääretortun tapaan rullalle. Käännä sauma alapuolelle.
- Anna maustua kylmässä puoli tuntia.Leikkaa viipaleiksi tai laita tarjolle kokonaisena.
Vinkki! Vihertävä munakasrulla näyttää kauniilta sellaisenaankin, mutta rullan päälle voi myös levittää tuorejuustoa ja koristella sen kylmäsavulohisuikaleilla, kokonaisilla katkaravuilla ja yrteillä.