Pakastetusta porkkanasoseesta syntyy viileä keitto kun laimennat porkkanasosetta appelsiinimehulla ja kookosmaidolla, maustat ripauksella chiliä ja timjamia sekä viilennät keiton jäämurskalla.
Maustettu porkkana-inkiväärisose
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi inkiväärillä maustetussa vedessä. Valuta porkkanat, säästä keitinvesi.
Soseuta porkkanat ja mausta appelsiinin raastetulla kuorella ja mehulla. Lisää tarvittaessa vielä hieman keitinlientä, jotta sose on sopivan löysää. Jäähdytä.
Pakasta sose pakastusrasioihin kerta-annoksiksi. Käytä sose sulatettuna kasvissosekeittojen pohjaksi tai piirakoiden täytteeksi.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.