Nizzansalaatti grillatusta lohesta
Ainekset
Työvaiheet
- Pese uudet perunat hyvin. Keitä perunoita noin 15–20 minuuttia. Jäähdytä jääkaappikylmiksi ja viipaloi. Keitä kananmunat koviksi noin 9 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla. Kuori ja leikkaa lohkoiksi.
- Leikkaa pavuista kovat päät pois. Keitä suolatussa vedessä noin 3–4 minuuttia, jäähdytä kylmän veden alla. Leikkaa pestyt tomaatit lohkoiksi.
- Leikkaa lohi annospaloiksi. Sivele öljyä pintaan. Grillaa lohipaloja noin 3 minuuttia molemmilta puolilta, mausta suolalla ja pippurilla.
- Tee kastike. Laita pienen kulhon pohjalle sinappi, hienonnettu valkosipuli ja sitruunankuori. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää etikka ja sitruunamehu. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Laita kylmään maustumaan. Tarjoa salaatinkastike erikseen. Kokoa salaatti annoksiksi tai laakealle vadille.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.