
Muutamasta raaka-aineesta syntyy tuoksuva ja täyttävä sunnuntain kohokohta: chorizo-rapuvuoka.
Espanjalainen riisi-chorizo-rapulaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Leikkaa chorizo viipaleiksi. Laita kaikki ainekset öljyttyyn uunivuokaan. Paista uunissa 15 minuuttia.
- Lisää vuokaan riisi, tomaattimurska ja kasvisliemi. Sekoita hyvin. Peitä foliolla ja jatka paistamista noin 45 minuuttia niin, että riisi on kypsää. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Kaada tarvittaessa joukkoon kasvislientä, jos riisi tuntuu kuivalta.
- Lisää ravut pataan aivan paistamisen loppuvaiheessa. Anna niiden vain lämmetä pari minuuttia.
- Tarjoa lisukkeena hienonnettua lehtipersiljaa ja sitruunalohkoja.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia