Lohimousse sopii juhlapöytään ja sen jälkeen leivänpäälle. Moussen voi tarjoilla myös ilman koristeita.
Lohimousse
Ainekset
Työvaiheet
- Kypsennä lohifilettä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai mikroaaltouunissa noin 7 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Poista nahka ja paloittele kala pieniksi paloiksi hieman jäähtyneenä.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
- Lisää majoneesiin sitruunan ja limetin mehu sekä mausteet. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon. Lisää massaan kala sekä kaprikset.
- Kuumenna vesi kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää kuumaan nesteeseen liukenemaan.
- Huuhtele vuoka kylmällä vedellä ja kaada lohimoussemassa vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kumoa hyytelö tarjoiluvadille. Koristele katkaravuilla, kapriksilla, vesikrassin oksilla ja limetin lohkoilla.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/