Varhaisperunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita sinapista, öljystä, suolasta ja sokerista kastike salaatin valmistusastiaan. Viipaloi raaka parsa ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kaprikset. Paahda auringonkukansiemenet. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
- Lisää parsat, kaprikset, auringonkukansiemenet ja sipuli kastikkeen joukkoon. Pese perunat, kuutioi ne ja kypsennä suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi perunat ja lisää kuumina salaattiin. Sekoita hyvin.
- Anna salaatin jäähtyä ja sekoita suolaheinät joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.