Resepti Anu Brask Kuva Satu Kemppainen
Värikäs texmex-pelti kelpaa nostaa pöytään sellaisenaan.
Värikäs texmex-pelti kelpaa nostaa pöytään sellaisenaan.

Mustapavut ja rapeat bataattilohkot tekevät texmex-vuoasta ihanan täyttävän. Tuoreet tomaatit tuovat raikkautta.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-cheddar-pelti

Ainekset

1
(n. 700 g)
bataatti
1
prk (285 g)
mustapapuja
2
rkl
öljyä
4
rkl
taco-maustetta (esim. Santa Maria)
Juustokastike
1
pkt (200 g)
cheddarjuustoa
2
dl
ruokakermaa
1
rkl
maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1
tl
juustokuminaa
¼
tl
cayennepippuria
Lisäksi
1
avokado
1
tomaatti
1
punasipuli
1
ruukku korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se noin 2 x 4 cm:n paloiksi. Sekoita paloihin 2 rkl öljyä ja reilusti taco-maustetta. Levitä bataatit uunivuokaan ja kypsennä 15 minuuttia, kunnes ne paahtuvat rapeiksi. Valuta pavut ja lisää ne vuokaan bataattien joukkoon. Paista uunissa vielä 10 minuuttia.
  2. Raasta juusto. Kuumenna ruokakerma kattilassa, lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja mausta juustokuminalla ja cayennepippurilla.
  3. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja leikkaa paloiksi. Kuutioi tomaatti, hienonna sipuli ja korianteri. Leikkaa limetti lohkoiksi. Levitä lisukkeet bataattivuokaan, lusikoi päälle kastiketta, koristele limetin lohkoilla ja tarjoile lämpimänä.

Kommentit (1)

Vierailija

Hyvää oli

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Tomaatin hatun alta paljastuu maukas kasvistäyte.
Tomaatin hatun alta paljastuu maukas kasvistäyte.

Paista kvinoa mehevän irtonaiseksi täytteeksi tomaatteihin. Tomaatin sisuksen voit käyttää sosekeittoon tai pastakastikkeeseen.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoatomaatit

Ainekset

4
isoa (à 250 g)
pihvitomaattia
Täyte
3
dl
kotimaista luomukvinoaa
3
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
kapriksia
1
rkl
sitruunamehua
½
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
½
dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
½
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kvinoa siivilään. Huuhdo juoksevalla, kylmällä vedellä. Kumoa kvinoa kulhoon ja kaada päälle vesi. Anna turvota 5–10 minuuttia ja valuta siivilässä.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli ja pinjansiemenet. Paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle valutettu kvinoa. Paista keskilämmöllä käännellen 5 minuuttia, kunnes kvinoa muuttuu läpikuultavaksi. Nosta liedeltä.
  3. Sekoita kvinoan joukkoon kaprikset, sitruunamehu, tuoreyrtit, suola ja mustapippuri.
  4. Huuhdo tomaatit ja leikkaa niistä hatut talteen. Koverra tomaattien sisus pois pikkulusikalla. Nosta tomaatit öljyttyyn uunivuokaan.
  5. Täytä tomaatit kvinoaseoksella kukkuroilleen. Nosta hatut päälle. Sivele hatut öljyllä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki! Tomaatin sisuksen voit käyttää sosekeittoon tai pastakastikkeeseen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti Kuva Ninna Lindström
Juustosarvet maistuvat parhailta heti uunista tultuaan.
Juustosarvet maistuvat parhailta heti uunista tultuaan.

Simppelit juustosarvet ovat täydellinen valinta, kun haluat pientä suolaista syötävää. Vaihtele juustoa makusi mukaan, mutta valitse täysrasvainen, joka sulaa kauniisti. Tällä ohjeella teet tutuista juustosarvista gluteenittomat.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat juustosarvet

Ainekset

dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
dl
perunajauhoja tai maissitärkkelystä
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
3
dl
juustoraastetta (emmentalia, goudaa ja/tai kermajuustoa)
125
g
voita
2
dl
kermaviiliä
Täyte
1
kananmuna
2
dl
emmentaljuustoraastetta
Pinnalle
1
muna
seesaminsiemeniä tai juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Sekoita kuiva-aineet ja pehmeä voi. Lisää kermaviili ja nypi kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Jaa taikina kahtia.
  2. Kauli taikinapalat hyvin jauhotetulla työpöydällä ympyröiksi. Leikkaa ympyrä taikinapyörällä kahdeksaan sektoriin.
  3. Sekoita rikottu muna ja juustoraaste. Levitä reilu teelusikallinen täytettä jokaiselle kolmiolle ja rullaa kolmio sarveksi. Nosta sarvet leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele munalla.
  4. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.
  5. Paista sarvia 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Tarjoa pian paistamisen jälkeen tai lämmitä sarvet ennen tarjoilua.

Vinkki! Kääri sarviin vaihteeksi myös kinkkua ja silputtuja tuoreita yrttejä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Toscakakku on kahvipöydän klassikko! Kakku on täydellistä myös gluteenittomana.
Toscakakku on kahvipöydän klassikko! Kakku on täydellistä myös gluteenittomana.

Toscakakun lumo perustuu paahtuneeseen mantelipintaan. Tässä kakussa mantelia on myös taikinassa ja raikastuksena aavistus sitruunaa.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton toscakakku

Ainekset

125
g
voita
3
munaa
2
dl
sokeria
2
dl (75 g)
mantelijauhetta (Sallisen)
2
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
tl
leivinjauhetta
2
tl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
50
g
voita
¾
dl
sokeria
100
g
mantelilastuja
1
rkl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2
rkl
kuohukermaa
1
tl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä mantelijauhe, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää seos muna-sokerivaahtoon yhdessä voisulan kanssa. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Lisää lopuksi sitruunamehu ja kuoriraaste.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka (esim. 18 cm x 25 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Mittaa voi, sokeri, mantelilastut, gluteeniton jauhoseos, kerma, ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kiehauta samalla sekoittaen.
  6. Nostele kahdella lusikalla kuorrutusta kakkulevylle ja levitä tasaiseksi. Nosta uuninlämpö 200 asteeseen. Kuorruta kakkua noin 10 minuuttia, kunnes toscapinta on paahtunut kauniin vaaleanruskeaksi.
  7. Anna kakun jäähtyä ja nosta se tunniksi jääkaappiin ennen leikkaamista. Näin pohjan rakenne kiinteytyy eikä murene leikattaessa.

Vinkki! Voit leipoa toscakakun myös pyöreään irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Sami Repo
Rasvaiset juustotikut ja sopivasti tulinen salsa ovat täydellinen makupari illanistujaisiin.
Rasvaiset juustotikut ja sopivasti tulinen salsa ovat täydellinen makupari illanistujaisiin.

Rapeiden napostelutikkujen sisältä valuu pehmeää mozzarellaa. Jotta tikut onnistuvat, juuston täytyy olla leivottaessa kylmää.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellatikut ja tomaattisalsa

Ainekset

Mozzarellatikut
½
kg
kovaa mozzarellaa
½
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
maissitärkkelystä
1
muna
1
dl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Tomaattisalsa
3
tomaattia
1
punasipuli
½
punainen chili
½
ruukkua korianteria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
hyppysellinen sokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin tomaattisalsa.
  2. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chili, ota siemenet pois ja hienonna. Hienonna korianteri.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Mausta salsa suolalla ja pippurilla. Laita kylmään maustumaan puoleksi tunniksi.
  4. Leikkaa kylmä mozzarella paksuiksi tikuiksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
  5. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon maissitärkkelys. Vatkaa munan rakenne rikki. Mausta korppujauhot suolalla.
  6. Pyöritä tikut ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi kauttaaltaan korppujauhoissa.
  7. Paista tikut kuumalla pannulla reilussa öljyssä niin, että ne saavat kauttaaltaan väriä.
  8. Tarjoa lämpiminä tomaattisalsan kanssa.

 

    Kommentit (0)