Lueskekin Kodin Kuvalehden tämän kesän Rakas puutarhani lehteä ja sieltä osui silmiini tämä mansikka-sitruunabritakakun resepti. Lehti oli pullollaan muitakin hyviä reseptejä, hauskoja tee se itse -ideoita ja puutarhatietoa. Oli kokeiltava leipoa kakku ja suosikkireseptien joukkoon herkku pääsi! Tämä olisi aivan täydellinen äitienpäivän juhlapöytään ja varmasti uusien mansikoiden saapuessa toreille tehdään kakku vielä uudelleen. 

Mansikka-sitruunabrita 15 palaa

pohjataikina 

  • 175 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 keltuaista 
  • 1 muna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 luomusitruunan kuori
  • 1 1/2 dl maitoa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte ja koristelu

  • 6 dl vispikermaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1/2 l mansikoita
  • 300 g sitruunatahnaa eli lemoncurdia
  • sitruunankuorisuikaleita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja muna yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese sitruuna ja raasta ohut, keltainen kuoriosa. Sekoita jauhoseos, suurin osa sitruunankuorista sekä maito taikinaan. Jätä hieman kuoriraastetta koristeeksi. Levitä taikina leivinpaperin uunipellille ohueksi levyksi. Puhdista vatkaimen vispilät. Vatkaa valkuaisia, kunnes niistä muodostuu kestävä vaahto. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kiiltävää ja kovaa. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkulevyä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Halkaise mansikat. Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Nosta yksi levyistä tarjoiluvadille. Levitä puolet kermavaahdosta levylle, lusikoi päälle sitruunatahnaa ja ripottele päälle puolet mansikoista. Nosta toinen levy täytteen päälle. Täytä seuraava kerros lopulla vaahdolla, sitruunatahnalla ja mansikoilla. Nosta viimeinen levy paikoilleen. Koristele mansikanpuolikkailla ja sitruunankuorisuikaleilla. 

Katso myös resepti Omar -kinuskileivoksiin

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012