
En nauti erityisemmin pimenevästä syksystä, mutta paksun viltin alla, kynttilänvalossa ja iso risottolautanen kädessä syksykin tuntuu ihan mukavalta. Kantarellirisottoa kuluu helposti lautanen jos toinenkin ja kohtuus meinaa unohtua!
Loraus valkoviiniä, nyrkillinen voita ja mukillinen raastettua herkullista parmesaanijuustoa tekevät risotosta täydellisen. Kokeiltiin maustaa risotto lehtipersiljan sijaan pihan lipstikalla ja sepä vasta risottoon sopikin! Meillä kantarellirisotto on lasten herkkua ja kiitos papan- saatiin iso satsi talteen kanttarelleja talven varalle.
Kanttarellirisotto (6 annosta)
- 9 dl kantarelleja
- 3 rkl voita
- 100g voita
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynsi
- 1 kasvisliemikuutio
- yrttisuolaa
- 5 dl risottoriisiä
- n. 1,5 litra vettä (tai puolet valkoviiniä)
- mustapippuria
- lipstikkaa tai persiljaa
- 3 dl parmesaanijuustoa
Paista kantarellit voissa ja suolaa ne kevyesti. Kuullota sipulit eri kattilassa voissa ja lisää riisi kattilaan. Jatka kuullottamista hetki. Kuumenna vesi mausteiden ja kasvisliemikuution kanssa. Lisää kattilaan kuumaa valkoviini/kasvislientä loraus kerrallaan. Lisää uusi annos vasta, kun vanha neste on imeytynyt riisiin. Kunnes riisi on melkein pehmeää, lisää joukkoon paistetut sienet. Mausta risotto lopuksi mustapippurilla ja lipstikkasilpulla. Lisää tarvittaessa suolaa.
Onko sinulla herkullista kantarellireseptiä?