Lämmittää mieltä ja sielua!

Keskellä pimeintä aikaa sitä miettii, mitkä ovatkaan niitä asioita, jotka tuovat hyvää mieltä ja energiaa arkeen. Kynttilöiden lisäksi, iloa marraskuun iltoihin tuo itsetehty yrttijuoma! Täällä ollaan lämpimien juomien suurkuluttajia talviaikaan ja melkein kaikki teejuomat maistuvat. Mutta tänä syksynä tehtiin ensimmäistä kertaa omalta pihalta kerätyistä kukista sekä yrteistä tätä ihmejuomaa monta purkkia. Ja jälkeenpäin mietin, miksen ole tehnyt aikaisemminkin. Kuitenkin niin yksinkertainen, nopea ja helppo tehdä- kunhan vain tunnistaa muutaman kukan ja pensaan :)

Meidän seoksessa on ahomansikan sekä viinimarjapensaan lehtiä. Apilan ja kamomillan kukkia sekä ruusun terälehtiä. Ennen purkittamista niitä kuivatettiin uunissa 50 asteessa parisen tuntia. Hauduta yrttejä kuumassa vedessä noin viisi minuuttia ja nauti hunajalla makeutettuna. Lempeää tulisuutta kupposeen tuo raastettu, tuore inkivääri.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012