Pakkaspäivien iloksi puhalleltiin lomalaisten kanssa saippuakuplia ulkona. Näiden jäätymiseen tarvitaan n. -10-20:tä pakkasastetta. Myös aurinkoinen ja tyyni ilma on eduksi. Kokeiltiin puhaltaa kuplia "tavallisella" kaupasta ostetulla saippuakupla -seoksella ja omatekoisella. Kummatkin toimivat tämän päivän pakkasilla mainiosti. Katos suojasi myös hieman tuulelta. 

Salaisuus kestävissä saippuakuplissa on apteekista saatava glyseroli tai jauhemainen tapettiliisteri. Kokeiltiin glyserolin sijasta käyttää tässä seoksessa jauhelmaista tapettiliisteriä ja se toimi yhtä hyvin. Myös kaupan valmiilla saippuakupla -seoksella sai puhalleltua jäätyviä, mutta pienempiä kuplia. Mikäli sääolosuhteet on suotuisat. Katso ohje glyserolista tehtyyn seokseen täältä.

Tarvitset: 

  • 3 litraa vettä
  • 6,5 dl sokeria
  • 1 dl jauheliisteriä
  • fairya (puoli pulloa) n. 375 ml

Lämmitä vettä hiukan ja sulata sokeri veteen. Jäädytä vesi käden lämpöiseksi ja lisää liisteri koko ajan sekoittaen. Kun liisteri on sekoittunut, lisää fairy koko ajan hämmentäen. Anna tekeytyä yön yli suljetussa ämpärissä tai kannellisessa kattilassa. Mitä enemmän käytät sokeria ja tapettiliisteriä, sitä painavampia ja kestävämpiä kuplista tulee. 

Puhalla varovasti. Harjoitus tekee mestarin. Jos ei ole valmista puhallinta jäänyt kesästä, puhaltimen voi toki tehdä myös rautalangasta, vanhasta henkarista tai vaikkapa sulkapallomailasta, katso lisää täältä. Tänä vuonna puhaltimena toimi erinomaisesti Tupperwaren -vispilä. :D 

 

Video, jonka Anni Lehto (@huvikumpu) julkaisi

Saippuakuplat näyttävät kauniilta jäätyessään. Katso ohje myös ilmapalloihin tehtyihin jäälyhtyihin täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla