Aloitin jo viime kesänä tämän pöytävanhuksen kunnostamisen. Ja sain hiottua muutaman maalikerroksen pois, mutta siihen sen kunnostaminen jäikin muiden kiireiden alle. Sillä kyseessä ei ole mikä tahansa pöytä ja halusin tehdä työn kunnolla. 

Pöydän ensimmäisen muutoksen on tehnyt mummoni äiti. Maalannut sen ensimmäisen vihertävän maalikerroksen pöytään, joka kaiken alta paljastui. Seuraavan turkoosin maalikerroksen oli maalannut mummoni, äitini äiti. Joskus myöhemmin isomummoni oli sahannut pöydän jalkoja lyhyemmäksi, jotta se sopisi televisiopöydäksi. Vetimenä kaikkien muutosten ja maalikerrosten jälkeenkin oli edelleen sota-aikana laitettu vyönsolki. Mietin pöytää hioessa noita tuon ajan vahvoja naisia ja ajatuksia, pöydän alta paljastui niin monta kerrosta.

Tuntui liikuttavalle saada olla seuraava, joka saa valita oman värinsä pöytään. Kun sain viikonloppuna lapset nukkumaan, päätin toteuttaa urkan loppuun. Valitsin valkoisen Jeanne d'Arc Livingin Vintage Paint -maalin arvokkaaseen pöytään. Maali oli melko työläs laittaa ja vaati muutaman kerroksen, mutta lopputulos oli kaunis ja mattainen pinta sopi pöytään hyvin. Voi olla, että laitan päälle vielä antiikkivahan, jotta pinnan karheus hieman tasoittuu. 

Toivottavasti tuo pöytävanhus säilyy vielä seuraaville sukupolville ja uudistuu taas ehkä sitten aikanaan. Nyt se saa tuoda iloa meille sohvapöytänä, herkkujen ja kynttilöiden kannattelijana. Ties mitä tarinoita pöytäkin on jo eläessään kuullut ja tulee kuulemaan.. :) Sen arvokkuutta ei voi mitata rahassa, eikä tunnearvoa voi korvata mikään muu pöytä. Parhaat huonekalut on täynnä tarinoita ja muistoja! 

Kommentit (2)

Kati / 100% outdoor
3/2 | 

Moikka. En ole aiemmin tänne kommentoinut. Tapasin kommentoida useinkin aikoja sitten, kun kirjoitit vielä blogspotissa. Nimimerkkini oli silloin GardenianKati. Jotenkin tuli mieleen sun super ihanat jouluun liittyvät postaukset. Sulla on aina ollut kivoja pikku DIY-henkisiä lahjaideoita. Toivottavasti niitä on tulossa tänäkin vuonna. Niin..ja pöydästäkin tuli tosi nätti :) Ihana tarina sillä. Parasta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla