
Kesään kuuluu ehdottomasti jäätelö ja aurinkoiset päivät vietetään jäätelöä herkutellen! Itsetehty jäätelö toimii varmasti myös äitienpäivän juhlapöydässä ja kesän marjat jäätelössä kruunaavat herkun. Muotoile valmiista jäätelöstä ruusuja ja koristele lopuksi mintun lehdillä.
Ruusujäätelö
- 4 munankeltuaista
- 1 dl erikoishienoa sokeria
- 1 ½ dl vanilijakastiketta
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta vanilijakastike, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos kermaseokseen. Siivilöi seos ja lisää murskatut mansikat. Anna jäähtyä viisi tuntia pakkasessa ja sekoita seosta muutaman kerran pakastumisen aikana. Pyöritä jäätelökauhalla ruusun muotoisia palloja, lisää mintunlehdet ja tarjoile.
Reseptin jäätelökakkuun löydät täältä.
Paljonko niitä mansikoita??