Kirjoitukset avainsanalla Sisustus

Mainos

On asuttu tässä talossa kohta kymmenen vuotta. Kymmenen vuoden jälkeen alkaa maalipinnat jo likaantua ja olohuone kaipasi pientä muutosta. Vanhat sohvat sai lähteä ja tilalle hankittiin uusi iso kulmasohva, johon mahtuu koko perhe istumaan. Sohva on vaalea, mutta päälliset on onneksi pestävissä. Kuukauden kokemuksella sohva on ollut ihan huippu. Tarvittaessa siinä mahtuu nukkumaan myös kesävieraat. 

Sohva on matala, joten sohvapöydän tuli olla myös normaalia matalampi. Koska pitkän etsinnän jälkeen sopivaa ei löytynyt, niin tehtiin oikeankokoinen pöytä vanhasta ladon ovesta. Oven alle laitettiin pienet pyörät alle. Tykkään kovasti pöydän patinoituneesta pinnasta ja ainakin toistaiseksi pöytä saa pysyä ennallaan. Sohvapöydästä tuli aika suuri, mutta ainakin sen ympärille mahtuu koko perhe istumaan. 

Seinät maalattiin Tikkurilan Höyhen -sävyllä, joka sopi hyvin yhteen Tapettitehtaan juhannusruusun, sekä muiden vanhojen tapettien kanssa. Uudet valaisimet löytyi Ikeasta. 

Lasten mielestä uudessa olohuoneessa on ollut parasta kiipeilyköysi ja joogakangas. Halutessa koukkuihin saa roikkumaan myös voimistelurenkaan ja tangon. Joogakangas kestää hyvin myös aikuisen painon ja siellä on mukava köllötellä lapsi kainalossa ja ihan yksinkin. Näissä keikutaan ja kiipeillään joka päivä lasten toimesta. 

(joogakangas ja kiipeilyköysi saatu bloginäkyvyyttä vastaan.)

Ollaan oltu tyytyväisiä lopputulokseen. Vielä pitäisi löytää sopivat matot ja laittaa muutama lista paikoilleen. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen aina haaveillut pellavalakanoista ja vihdoin löysin meille täydelliset. Pellavalakanat ovat arvokkaat, mutta perustelin ostosta laadukkuudella ja kestävyydellä. Pehmoiset pellavalakanat paranevat vain ajan kanssa ja niissä on hyvä nukkua. Ja hyvään uneen kannattaa satsata silloin, kun siihen on mahdollisuus. Meidän "täydellisiin" yöuniin vaikuttaa vielä paljon tämä pieni viikari, joka tykkää vieläkin kömpiä öisin meidän väliin nukkumaan. Yöt ovat olleet viimeisen vuoden aika risaisia, joten pehmoiset pellavalakanat tuntuivat ansaituilta.

On asuttu tässä vanhassa rintamamiestalossa kohta kymmenen vuotta. Se kymmenen vuotta on mennyt hujauksessa ja vähän liiankin nopeaa. Viimeisin remontti oli meidän makuuhuone yläkerrassa. Revittiin vanha puulattia esiin ja laitettiin pinnat sekä uudet tapetit. Samalla remontoitiin pienen makuuhuone siinä vieressä. Makuuhuoneesta tuli meille sopiva ja lattian sävystä juuri sellainen, kun haluttiin.

Kauniit korit löysin pellavalakanoiden lisäksi myös Jyskin valikoimasta edullisesti ja ne sopivat täydellisesti makuuhuoneeseen. Makuuhuone alkaa olla valmis ja on aika siirtyä taas alakerran pariin. Seuraavaksi olisi ajatusta laittaa kuisti ja vanhempien lasten makuuhuone uudelleen. Vanhassa talossa ei remontit lopu ja myös piha odottaa puutarhuria hommiin. :D

Lisää kuvia asunnosta voit katsella täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Puntottu lampunvarjostin on suurinta sisustusmuotia. Sellaisen tekeminen itse on melkein yhtä helppoa ja nopeaa kuin valmiin valaisimen ripustaminen kattoon. Varjostimen tekoon voit käyttää melkein mitä tahansa punottua koria. 

(ohje myös Kodin Kuvalehdessä 18/2017)

Valitse korin lisäksi mieleinen johto, ripustinsarja sekä polttimo. Esimerkiksi Ikealla ja Clas Ohlsonilla on useita värejä ja malleja. Tämän ohjeen kori ja ripustinsarja on Ikeasta. Ripustinsarjan kankainen pinta sopi mielestäni hyvin punottuun koriin. 

Tee näin: Leikkaa korin pohjan keskelle reikä johtoa varten. Pujota johto reijästä, kierrä polttimo kiinni ripustimeen, ja valaisin on valmis asennettavaksi kattoon. Muista, että yhtään isommat sähkötyöt on syytä jättää ammattilaiselle. 

Katso myös ohje itsetehtyyn pitsilampunvarjostimeen. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meidän makuuhuoneen lattia oli ollut keskeneräinen jo muutaman vuoden. Kaippa tuo pieni "kiire" ja vauvan tulo sai innostumaan uudelleen remontista. Nukuttiin muutama viikko lasten makuuhuoneessa, mutta onneksi päästiin takaisin omaan makuuhuoneeseen ennen vauvan synytymää. Ihan kohta meitä nukkuukin täällä yksi lisää.

Pinnasänky toimii mielestäni parhaiten sivuvaununa oman sängyn vieressä. Yöllä ei tarvitse nousta nostelemaan vauvaa, vaan voi vain tarvittaessa vetää alustan kanssa pikkuisen viereensä nukkumaan ja syömään. Oma huone vauvalle on sisustusta vaille valmis. Luulen, että sinne siirtyminen tulee ajankohtaiseksi vasta muutaman vuoden päästä ja siihen asti se saa toimia leikkinurkkauksena.  

Pikkuhiljaa koti on muokkautunut taas vauvan tarpeisiin sopivaksi ja näitä pieniä muutoksia on ollut ihana laittaa kotiin. Katso lisää hoitopöydän muodonmuutoksesta ja lastenhuoneesta

Kommentit (1)

Sara
1/1 | 

Moikka, teillä on kivannäköiset verhot. Mistähän ne on hankittu? Muutenkin aivan ihanasti sisustettu huone!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram