Raparperisato on nyt parhaimmillaan ja sorbetin ja piirakan lisäksi oli kokeiltava tehdä raparperista juustokakkua. Valkosuklaa ja mansikka sopivat täydellisesti kirpeän raparperin kanssa ja kakusta tuli yksi herkullisimmista juustokakuista. Tätä tullaan tekemään ihan varmasti vielä uudelleenkin. Kakun koristeluun käytin mintunlehtiä ja marja-aronian kukkia puutarhasta. 

Tarvitset: 

Pohja:

  • 200 g Digestive -keksejä
  • 1 tl kanelia
  • 150 g voita

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan kanelin kanssa. Painele keksipohja 24cm irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

  • 2 dl kerma
  • 2 dl rahka
  • 6 dl Philadelphia tuorejuusto
  • 200 g valkosuklaa
  • 1 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka. Murskaa suklaalevy ja sekoita seokseen. Lisää sokeri ja tarkista täytteen makeus. Lisää sokeria halutessasi. Kaada täyte raparperihillokkeella vuoratun keksipohjan päälle.

Raparperihilloke ja mansikat: 

  • 1 l pilkottuja raparperinvarsia
  • 2 rkl voita
  • 1 dl hyytelösokeri-multia
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • n. 2 dl mansikoita

Kuori ja pilko raparperit. Sulata voi kattilassa ja lisää raparperit, sokerit ja kaneli. Anna seoksen ja raparpereiden pehmetä. Jähdytä seos ja kaada 2/3 osaa raparperiseoksesta keksimuru -pohjan päälle. Jätä loppu seoksesta kakun koristeluun. Viipaloi mansikat ja lado ne irtopohjavuoan reunoille. Pilko ylijääneet mansikat raparperiseoksen päälle. Kaada valmis kakkutäyte päälle ja lisää loppu raparperihilloke kakun päälle & vedä veitsellä hilloa kakun sisään raitoina. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. 

Katso myös ohje minttu-suklaa juustokakkuun ja överikakkuun. 

Kommentit (13)

Herkkusuu
14/13 | 

Hei, herkullisen oloinen kakkuresepti! Jäin kyllä miettimään tuota tuorejuuston määrää.. 6dl kuulostaa kyllä aika hurjalta määrältä.. ? onkohan ohjeessa sattunut kirjoitusvirhe? Olisin kiitollinen pikaisesta vastauksesta koska haluaisin tehdä tätä kakkua viikonlopuksi?

siipirikko
16/13 | 

Kyllä on ihana kakku ja ilman liivatetta ja muita kikkailuja. On kuin juhannusneito häihinsä menossa! tämä täytyy toteuttaa viimeistään juhannukseksi! Kiitos ajankohtaisesta kauniista ohjeesta!

raparperit käyttöön
17/13 | 

Hei! Laitetaanko toi raparperihilloke siis ekana keksimurujen päälle ja sitten vasta juustoseos? Ohjeen alussa lukee kyllä, että kerma/juustoseos laitetaan keksinmurujen päälle, mutta kuvan perusteella olis toistepäin.

Kotileipuri
19/13 | 

Tein kakun ja ohje muuten ok. Raparperimäärä oli litroina, voisiko olla grammoja koska leikkasin pieniä niin litraan mahtui todella paljon. Kakku on vetistä.
Olisi kiva tietää missä tein väärin?

Maijutti
21/13 | 

Tuleeko tuota raparperiseosta keittää, vai annetaanko vaan pehmetä kuumassa rasvassa ilman lämmittämistä enempää?

Nuttu nurin onni oikein
Liittynyt30.8.2015
23/13 | 

Hei! Kiitos houkuttelevasta kakkuohjeesta! ? Innostuin kokeilemaan sitä, mutta ainakin vielä neljän tunnin hyydyttelyn jälkeen kakku on aivan valuva....Mikä sen täyteen hyydyttää, kun tuossa ei ole liivatetta tai muutakaan vastaavaa? Vai puuttuuko täytteestä jokin ainesosa...? Voi tietty olla, että mun jauhopeukalolle ohjeessa oli vain liikaa vaiheita. ?

Terttuli
25/13 | 

Kiinnostava resepti ja mansikoilla koristeltu reuna kiva kikka. Tuorejuuston määrä olisi kyllä selkeämpää antaa grammoina, niin olisi helpompi verrata kaupan pakkauksiin.

Vierailija
26/13 | 

Itse mietin että laitoitteko tuohon kakkuun tuoreita marjoja vai pakastemansikoita? Voisin hyvin käsittää että jos ootte laittaneet pakastemansikoita niin ne vetisyttää kakun ja jos laittaa liikaa tota hilloketta sinne väleihin ja päälle, muuten kakun kyllä pitäisi hyytyä tuolla tuorejuusto määrällä mutta jos epäilyttää niin aina täytteeseen voi lisätä muutaman liivate lehden tai vaniljakreemijauhetta joka tekee täytteestä jämäkämmän.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla