Kirjoitukset avainsanalla puutarha

Puutarhaa katsellessa silmänurkassa pilkahtaa jo kesäinen keittiöpuutarha ja oma kasvimaa. Kuistilla on lämmin ja pienet taimet voi laittaa valoon kasvamaan. Koska kevät tekee lujaa vauhtia tuloaan ja istutettiin lasten kanssa kesää varten taimia. Tänä vuonna tehtiin taimipotit ylimääräisistä säilyketölkeistä ja naruista. Kokosin kaikki menneiden vuosien ohjeet tähän. Vanhat sanomalehdet ja säilyketölkit kannattaa käyttää hyödyksi.  Sanomalehdistä on helppo tehdä istutuspotteja, jotka voi taimen vahvistuttua upottaa kätevästi suoraan multaan. Paperiruukut maatuvat nopeasti

 

Jos origami -taittelu on liian haastavaa, katso helpompi ohje. 

Istutuspotteihin voi halutessaan istuttaa myös rairuohon. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lasten kanssa on hyvä miettiä kaikenlaista mukavaa puuhaa sisällä. Askarreltiin kierrätysmateriaalista pienet yrttipurkit kevään taimille. Meistä jokainen odottaa kesää ja parempia aikoja yhtä paljon.

Yrttipurkit on todella helppo tehdä säilyketölkeistä. Lankana voi käyttää mitä tahansa. Lopuksi maalattiin valkoiset raidat akryylimaalilla. Langan alkupää liimattiin säilyketölkkiin kiinni. Uusimmat ohjeet löytyvät Kodin Kuvalehdestä.

Paljon lisää askarteluohjeita löydät Huvikumpu-instagramista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meidän jouluun kuuluu kranssit, kukat ja itsetehdyt koristeet. Askarreltiin lasten kanssa muutama sammalpallo ja havukranssi.  Havut, eukalyptuksen oksat ja muut luonnonmateriaalit tuovat kotiin ihanaa tunnelmaa. Näiden tekeminen yhdessä oli hauskaa ja etenkin sammalpallojen askartelu onnistui pieniltäkin lapsilta. Nämä koristeet pääsevät ulos ja sisälle tehdään vielä eukalyptuksen oksista pienempiä kransseja. 

Sammalpallo

Pyöritä sanomalehdistä pallo. Pyöritä pallon ympärille sammalta ohutta rautalankaa apuna käyttäen. Viimeistele pallo juuttinarulla ja solmi narusta ripustuslenkki. Tee halutessasi pieni rusetti pitsinauhasta ripustuslenkin juurelle. Pujota rusetin tyveen puolukanvarpuja ja havuja. Suihkuta valmista sammalpalloa suihkepullolla päivittäin. 

Katso ohje piparkakkukranssiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kun löydät metsästä loppukesän kauneimman pienen kukan tai rannalta virheettömän linnunsulan, poimi se talteen muistuttamaan juuri tästä päivästä. Askartelu- tai sisustusliikkeestä saat sieviä lasikehyksiä, joista sisältö näkyy molemmin puolin. Siksi ne voi ripustaa myös ikkunaan. 

Irrota kehyksistä lasit ja paina varovasti kasvi tai sulka niiden väliin. Tuore kukka kuivuu lasien välissä ja säilyttää värinsä. Tai jos ei kuivu, sen voi helposti vaihtaa seuraavaan kauniiseen muistoon. (kehykset Sinelli.)

Katso myös ohje soijavahakynttilöihin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram