Kirjoitukset avainsanalla puutarha

Laitettiin lasten kanssa puun siemeniä itämään. On taijanomaista katsella, kuinka pienestä siemenestä kasvaa iso kasvi. Tämä keraaminen alusta ja siemensekoituspussi tarttui mukaani Ruotsista. Kun siemen on liotettu vedessä 48 h ja itänyt (kasvattanyt 1-2 cm juuret) kostutetun talouspaperin ja muovipussin sisällä 2-3 viikkoa se asetetaan keraamisen alustan päälle. On hauska seurata lasten kanssa, kuinka juuret kasvavat lasipurkissa ja kasvi kasvattaa itseään keraamisen alustan päällä. Keraamisia alustoja ja ohjeita löydät täältä. Meidän siemenet odottavat vielä muutaman viikon, että pääsvät alustalle kasvamaan.

Kasvin kasvatuslaseiksi käy mitkä tahansa pienet maljakot tai lasipurkit. Roikkuvan amppelin nahkapaperista voit tehdä myös itse säilykepurkista. Katso ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Luontoäidinlumoissa-blogaaja
1/1 | 

Maaliskuussa alkaa ihan selvästi jo kotipuutarhuri heräillä sisimmissämme. Kivasti saa luovuuttaan toteuttaa istutuspuuhissa käyttämällä erilasia astioita ja piristän niillä itsekin ikkunalautaa  . Kiva idea sinulla:)  Mukavaa kevään odotusta toivottelee Luontoäidinlumoissa-blogaaja :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omenoita on tullut tänä vuonna niin paljon, että yhden puun sato riittää monelle perheelle. En haluaisi heittää hyviä omenoita hukkaan, mutta enempää ei omaankaan pakkaseen uppoa. Mehua en tänä vuonna jaksanut tehdä isoa määrää ja hillojakin vain muutaman. Onneksi ystävä vinkkasi Facebookin sadonkorjuu- ryhmästä, jonne voi ilmoittaa, jos omasta puutarhasta riittäisi muillekin kerättävää.

Uskon, että tänä vuonna varsinkin niitä omenoita on monessa pihassa yli omien tarpeiden tai marjoja keräämättä. Pirkanmaan ryhmään pääset tästä. Onkohan muilla kaupungeilla samanlaista ryhmää? Pääkaupunkiseuduilla toimii ainakin omenapörssi. Tätä keväällä ottamaani kuvaa katosoessa voi ymmärtää omenoiden valtavan määrän. 

Meidän pihalla on käynyt viisi kerääjää ja vielä muutamia on tulossa. Aika pian kuvan laittamisen jälkeen sain viestejä kiinnostuneilta ja yhteistyö sujui vaivattomasti. Tämä on ollut etu itsellekin, sillä omenat tulee hyvin kerättyä pihalta. Muutama kerääjä toi kiitokseksi omasta puutarhastaan kesäkurpitsaa ja yrttejä. Aika ihana juttu.

Toki omenaa voi viedä korillisen vaikkapa lasten päväkotiin tai laittaa portinpieleen halukkaille. Siitäkin huolimatta omenaa on riittänyt hyvin omaankin käyttöön ja tätä omenakakkua on tehtävä vielä lisää viikonloppuna.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Miksi tällaiset annetaan jutut on vain face bookissa ???
Kaikki EIVÄT todellakaan ole FB:ssa!!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Voiko söpömpää kesädrinkin koristetta olla? Koska meidän pihalla kasvaa valtava määrä ruusuja, näitä sokeroituja ruusun terälehtiä on pitänyt tehdä jo monena kesänä. Aikaisemmin on tehty leivontaan ruususokeria – katso ohje täältä. Terälehdet oli helppo tehdä, ja niistä tuli tosi kauniita. Kukat myös antavat pienen hienostuneen maun juomaan. Kakun koristeina nämä kukan terälehdet olisivat myös upeita.

Sokeroidut ruusunterälehdet

Irrota terälehdet varovasti ruususta. Pidä muut kukat maljakossa. Pyyhkäise terälehtiin munanvalkuaista ohuella siveltimellä. Ripottele terälehdille varovasti sokeria ja nosta ritilälle kuivumaan. Anna kuivua n. 1 vrk. Laita terälehdet heti valmistuttua tarjolle tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa. Muista, että terälehtien väri ja maku haalistuvat ajan myötä, joten nauti ne kuukauden sisällä valmistuksesta.

Katso myös resepti ruususokeriin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tätä hetkeä olen odottanut. Puutarha on kauneimmillaan ja pihan vanha omenapuu niin maagisen näköinen, että sen ohi ei voi kävellä ihastelematta. Puu on poikkeuksellisen iso ja sitä voisi vain ihastella aamusta iltaan. Tänä vuonna kukkia on tullut huikaisevan paljon. Tämä hetki on lyhyt ja haluttiin ikuistaa se näihin valokuviin.

Nämä vanhat puut on parasta meidän pihalla. Aurinkoisella säällä on vietetty aikaa lähes aamusta iltaan ulkona. Käyty puistoissa tapaamassa ystäviä ja kutsuttu lettukesteille kavereita meille. Lapsilla riittää puissa kiipeiltävää ja niiden alla on sopiva varjo leikkiä. Keinuja saa oksiin roikkumaan ja hiekkalaatikkokin on laitettu puun alle. Pystytettiin myös pieni Tiipii -teltta lapsille. Kukkasateessa siellä voi väritellä värityskirjoja ja supsutella salaisuuksia.

Aivan ihanan ja rennon Superior -kukkamekon sain Globe Hopelta. Se on täydellinen mekko kesään ja ihanan tuntuinen päällä. Mekossa on kaunis kukkakuosi ja se on valmistettu Neuvostoliiton aikaisista patjakankaista. Olen onnellinen tästä yhteistyöstä, sillä nämä Globe Hopen oivaltavat vaatteet ovat uniikin kauniita ja ajattomia. Jokaisen Globe Hope vaatteiden takana on oma tarina ja ne on valmistettu ekologisista lähtökohdista. Vaatteet on kestäviä vuodesta toiseen ja myös ihanan näköisiä. Olen jo pitkään ihaillut Gloge Hopen innovaatiokykyä loihtia vaikkapa vanhoista turvavöistä upeita laukkuja.

Toivotaan, että nämä aurinkoiset säät jatkuisivat ja tulisi oikea intiaanikesä.

Kommentit (1)

Clara
Liittynyt27.2.2018
1/1 | 

Niin kaunis ja mahtava omenapuu :)! Ja kaunis kukkakuosi ja ihanat värit mekossa :) omenapuun alla suloisessa tiipiissä suloiset lapsukaiset :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012