
Kokeiltiin tehdä viime ystävänpäivänä ensimmäistä kertaa näitä suklaapusuja. Ja tänä vuonna tämä resepti oli kaivettava uudestaan esiin! Suukot säilyät jääkaapissa noin 2-3 päivää, mutta meiltä ne ehtivät kadota jo päivässä! Nämä suklaapusut sulattavat varmasti ystävien tai kotijoukkojen sydämet myös ystävänpäivänä!
Pohja:
- 1 paketti kaurakeksejä
Täyte:
- 1/2 dl glukoosisiirappia
- 1 3/4 dl sokeria
- 1/2 dl vettä
- 3 kananmunanvalkuaista
- 1 rkl sokeria
- 2 tl vanilijasokeria
Kuorrutus:
- 300 gr tummaa suklaata
- 1 rkl rypsiöljyä
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri ja vanilijasokeri. Laita kattilaan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi. Keitä 110 asteiseksi, kunnes sokeri on sulanut. Kaada jäähtynyt sokerisiirappi valkuaisvaahdon joukkoon kokoajan sekoittaen. Täytä pursotin vaahdolla ja pursota keksien päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti. Sulata sillävälin suklaa vesihauteessa ja lisää öljy. Kasta suukot suklaasulassa, keksiosasta kiinnipitäen. Koristele halutessasi strösseleillä. Nosta leivinpaperin päälle valumaan ja anna kovettua jääkaapissa muutama tunti.
Ystävänpäiväkortteihin löydät ohjeet täältä, klik.
Siirappi olisi ehkä pitänyt jäähdyttää kunnolla ennen valkuaisvaahtoon lisäämistä.. :D
Jäähdytin siirappiseoksen ja yritin sekottaa valkuaisvaahtoon niin ei todellakaan sekoittunut vaan jäi köntiksi pohjaan.