Kokeiltiin tehdä viime ystävänpäivänä ensimmäistä kertaa näitä suklaapusuja. Ja tänä vuonna tämä resepti oli kaivettava uudestaan esiin! Suukot säilyät jääkaapissa noin 2-3 päivää, mutta meiltä ne ehtivät kadota jo päivässä! Nämä suklaapusut sulattavat varmasti ystävien tai kotijoukkojen sydämet myös ystävänpäivänä!

Pohja:

  • 1 paketti kaurakeksejä

Täyte:

  • 1/2 dl glukoosisiirappia
  • 1 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä
  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vanilijasokeria

Kuorrutus:

  • 300 gr tummaa suklaata
  • 1 rkl rypsiöljyä

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri ja vanilijasokeri. Laita kattilaan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi. Keitä 110 asteiseksi, kunnes sokeri on sulanut. Kaada jäähtynyt sokerisiirappi valkuaisvaahdon joukkoon kokoajan sekoittaen. Täytä pursotin vaahdolla ja pursota keksien päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti. Sulata sillävälin suklaa vesihauteessa ja lisää öljy. Kasta suukot suklaasulassa, keksiosasta kiinnipitäen. Koristele halutessasi strösseleillä. Nosta leivinpaperin päälle valumaan ja anna kovettua jääkaapissa muutama tunti.

Ystävänpäiväkortteihin löydät ohjeet täältä, klik.

Kommentit (2)

Kulhollinen lirua

Siirappi olisi ehkä pitänyt jäähdyttää kunnolla ennen valkuaisvaahtoon lisäämistä.. :D

Pilalle meni

Jäähdytin siirappiseoksen ja yritin sekottaa valkuaisvaahtoon niin ei todellakaan sekoittunut vaan jäi köntiksi pohjaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram