
Tytär on toivonut monta kertaa, että kokeiltaisiin tehdä itse suklaapatukoita. Meidän mielestä kaupan valikoimasta snickersit ovat parhaita ja lähdettiin etsimään täydellistä reseptiä suussasulaviin suklaapatukoihin. Suosittelen todella kokeilemaan tätä ohjetta. Parempaa herkkua saa hakemalla hakea. Suolaisen ja makean liitto, sekä kerrokset tekee näistä täydellisiä. Voin rehellisesti sanoa, että näistä tuli parhaimpia itsetehtyjä makeisia, joita meillä on tehty. Ja meillä on leivottu paljon mm. fudgea, toffeeta ja konvehteja.
Eikä pieni herkkuhetki aina suurempia leivoksia kaipaa. Lisäksi nämä snickers -patukat tekee ihanan helposti. Tämä resepti löytyi googlailun jälkeen Jannen blogista- katso alkuperäinen resepti täältä. Ohjetta voi muokata halutessaan ja jättää pois suolapähkinät tai lisätä suklaan määrää. Näihin patukoihin käytettiin maraboun -maitosuklaata.
Snickers
Pohja:
- 150 g Digestive-keksejä
- 70 g voita sulatettuna
Täyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 0,5 dl tummaa siirappia
- 30 g voita
- 1,5 dl suolapähkinöitä
Päälle:
- 100 g maitosuklaata (marabou)
- 2 rkl voita
Murskaa Digestive-keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele suorakulmaiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna pohjan jäähtyä jääkaapissa valmistuksen ajan. Mittaa täytteen aineet paksupohjaiseen kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä hämmentäen n. puoli tuntia, kunnes seos sakenee. Lisää suolapähkinät halutessasi massaan. Kaada valmis toffee keksipohjan päälle. Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa ja kaada se hieman jäähtyneenä täytteen päälle. Älä ylikeitä tai vispaa suklaata. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Irrota vuoasta ja leikkaa sopivan kokoisiksi patukoiksi.
Katso resepti toffeeseen ja fudgeen.