Tytär on toivonut monta kertaa, että kokeiltaisiin tehdä itse suklaapatukoita. Meidän mielestä kaupan valikoimasta snickersit ovat parhaita ja lähdettiin etsimään täydellistä reseptiä suussasulaviin suklaapatukoihin. Suosittelen todella kokeilemaan tätä ohjetta. Parempaa herkkua saa hakemalla hakea. Suolaisen ja makean liitto, sekä kerrokset tekee näistä täydellisiä. Voin rehellisesti sanoa, että näistä tuli parhaimpia itsetehtyjä makeisia, joita meillä on tehty. Ja meillä on leivottu paljon mm. fudgea, toffeeta ja konvehteja.

Eikä pieni herkkuhetki aina suurempia leivoksia kaipaa. Lisäksi nämä snickers -patukat tekee ihanan helposti. Tämä resepti löytyi googlailun jälkeen Jannen blogista- katso alkuperäinen resepti täältä. Ohjetta voi muokata halutessaan ja jättää pois suolapähkinät tai lisätä suklaan määrää. Näihin patukoihin käytettiin maraboun -maitosuklaata.

Snickers

Pohja:

  • 150 g Digestive-keksejä
  • 70 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl tummaa siirappia
  • 30 g voita
  • 1,5 dl suolapähkinöitä

Päälle:

  • 100 g maitosuklaata (marabou)
  • 2 rkl voita

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele suorakulmaiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna pohjan jäähtyä jääkaapissa valmistuksen ajan. Mittaa täytteen aineet paksupohjaiseen kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä hämmentäen n. puoli tuntia, kunnes seos sakenee. Lisää suolapähkinät halutessasi massaan. Kaada valmis toffee keksipohjan päälle. Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa ja kaada se hieman jäähtyneenä täytteen päälle. Älä ylikeitä tai vispaa suklaata. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Irrota vuoasta ja leikkaa sopivan kokoisiksi patukoiksi. 

Katso resepti toffeeseen ja fudgeen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla