Näitä lehtikaalisipsejä oli tehtävä viikonlopun herkkuhetkeen ja ilokseni huomasin niiden maistuvan myös lapsille. Ehkä siihen vaikutti myös se, että lapset saivat itse tehdä sipsit. Lehtikaalisipsit valmistuvat kädenkäänteessä ja terveellinen herkku on täydellinen sipsien korvike. Lehtikaalisipsejä voi myös ripotella keiton tai salaatin päälle. 

Tekiessä pitää olla toki tarkkana, että sipsit eivät jää liian raaoiksi tai pala. Suolan lisäksi tai tilalla voi hyvin käyttää haluamiaan yrttejä tai mausteseoksia. Myös sitruunamehua voi sipseihin laittaa hieman. 

Rapeat lehtikaalisipsit

  • 400 g lehtikaalia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Kuumenna uuni 160-asteeseen. Irrota lehdet lehtiruodista sopivan kokoisiksi paloiksi.  Levitä lehtikaali leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suola sekä oliiviöljjy.  Sekoita, jotta maut sekoittuvat lehtikaaliin. Paista uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Tarkkaile sipsejä ja sekoita sipsejä muutaman kerran paiston aikana. 

Katso resepti siemennäkkileipään. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla