Kaupallinen yhteistyö - Suomen Lähetysseura

Välillä on vaikea muistaa, että kaikkialla asiat eivät ole näin hyvin. Olemme onnekkaassa asemassa täällä pohjolassa ja haluaisin opettaa lapsilleni välittämisen merkityksen. Sen, että jokaisella ihmisellä on väliä, myös kaukana meistä olevilla lapsilla. Elämän edellytykset ovat tänä päivänä paljon siitä kiinni, mihin maahan satumme syntymään ja minkälaisiin oloihin. Kouluun pääsy tai tasa-arvo ei ole itsestään selvää ja mielestäni näistäkin asioista olisi tärkeää puhua myös lapsille.

Tahtoisin antaa lapsille ymmärryksen siitä, että omilla teoilla on todellakin merkitystä ja jokainen voi oikeasti auttaa. Pienistä teoista voi kasvaa jotain suurta, sillä lapsissa asuu tulevaisuuden valo. Jos jokainen tekee tasa-arvoisemman tulevaisuuden eteen jotain ja välittää, se kantaa varmasti hedelmää joskus. Yhdestä kädenojennuksesta ja pienestä teosta voi lähteä liikkeelle paljon. Sen sijaan että asennoituisimme ”mitä väliä, jos tansanialainen vammainen lapsi ei pääse kouluun”, asennoidumme, että ”sillä todellakin on väliä ja meidän on tehtävä asialle jotain”.On joskus vaikea auttaa lapsia hahmottamaan minkälaisia kehitysongelmia maailmassa on. Olen huomannut, että tarinoiden ja satujen avulla lapsi ymmärtää ympäristöstään parhaalla tavalla. Vuosituhannen sadut ovat oiva esimerkki siitä, miten tarinoiden avulla voi opettaa välittämisen merkityksestä. Vuosituhannen sadut kertovat suurista ongelmista pienten tarinoiden kautta. Kertomusten eläimet etsivät ja löytävät rarkaisun avaimet yhdessä. Suuri nälänpoistojuhla, neuvokkaasti neuvolaan ja romuvuori kuuluvat kirjan tarinoihin. Voit tulostaa kirjan täältä.Myös yhdessä lahjoitettu raha auttaa lasta konkereettisesti ymmärtämään, että asioihin voi vaikuttaa. Se kertoo siitä, että meidän asenteella on väliä. Lapsen kanssa voi yhdessä valita, lahjoittaako esim. lapsen koululutarvikkeisiin, äidin ja vauvan neuvolatarkastuksiin tai vaikka vammaisen lapsen koulukyyteihin. Tätä toimintaa on mahdollista tukea Suomen Lähetysseuran kautta. He työskentelevät monessa maassa muun muassa vammaisten lasten aseman parantamiseksi ja syrjivien asenteiden muuttamiseksi. Nämä lapset elävät kehitysmaissa turvatonta arkea, johon kuuluu usein eristämistä ja hyväksikäyttöä. Lahjoittaa voi täältä.On tärkeä auttaa lapsia ymmärtämään oman asenteen merkitys ja kyky vaikuttaa. Sillä todella on väliä, minkälaisilla silmillä meidän lapset tulevaisuudessa katsovat maailmaa. Haluan tehdä kaikkeni, että siinä maailmassa ojennettaisiin käsi selän kääntämisen sijaan. Katsottaisiin toista silmiin rakkaudella.

Kaupallinen yhteistyö - Suomen Lähetysseura

Kommentit (1)

Clara
Liittynyt27.2.2018
2/1 | 

Todella hyvä kirjoitus tuikitärkeästä aiheesta! Olen itse seurannut Suomen Lähetysseuran työtä jo lapsesta saakka mm. SLS:n julkaiseman lehden (Lähetyssanomat) kautta, ja mielestäni se on Suomen paras lähetysjärjestö. Lähetystyö on vuosikymmenten kuluessa muuttunut aika paljonkin, sillä siinä korostuu kristinuskon ydinasia: lähimmäisenrakkaus ja lähimmäisen auttaminen - uskontoa ei mitenkään "tuputeta" avunsaajalle.

Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että lapset oivaltavat helposti satujen ja tarinoiden avulla eri teemojen (esim. ystävyys, lähimmäisenrakkaus, erilaisuus, monikulttuurisuus) merkityksen.

Olisi kiva lukea myös jatkossa kehitysyhteistyö-/hyväntekeväisyysaiheisia blogikirjoituksia?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla