Kirjoitukset avainsanalla leivonta

Meidän yhteinen harrastus lasten kanssa on leipominen. On ihana selata leivontalehtiä ja miettiä yhdessä, mitä seuraavaksi leivotaan. Idean näihin pikapulliin löysin Kodin Kuvalehden Pulla -irtonumerosta. Lehti on täynnä inspiroivia pullareseptejä jokaiseen hetkeen. Tänä vuonna tehtiin laskiaispullia jo kolmatta kertaa. Ensimmäisellä kerralla täytettiin pullat Dumle -vaahdolla, toisella kertaa tehtiin koko perheen jättipulla ja nyt nämä pikapullat. Jokaisessa on omat hyvät puolensa, mutta nämä olivat lasten mielestä parhaita. Lisäksi taikinan tekee supernopeaa ja kätevästi muffinivuokiin. Näitä pullia ajateltiin tehdä myös lasten synttärijuhlille, koska leipominen kävi niin vaivattomasti ja pullat ovat sopivan pieniä. Kokeiltiin tehdä alkuperäisestä ohjeesta poiketen tällaisia miniversioita pullista.

Laskiaisen pikapullat (12 kpl isoa tai 30 kpl riippuen muffinivuoan koosta riippuen. 30 min)

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kardemummaa (kanelia maun mukaan)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa

Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri, muna ja jogurtti. Yhdistä jauhot, kardemumma, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita ne taikinaan. Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin paperivuoat. Jaa taikina vuokiin kahdella lusikalla. Ripottele päälle mantelilastuja tai raesokeria. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, ennen kuin irrotat muffinit vuoista. Täytä muffinit vasta täysin jäähtyneinä. Leikkaa leivonnaisista irti ohut hattu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Viipaloi mantelimassa. Jaa mantelimassaviipaleet tai hillo muffinien alapuolten päälle. Lusikoi päälle kermavaahtoa. Nosta hatut kevyesti täytteen pinnalle. Siivilöi päälle tomusokeria.

Päälle

  • mantelilastuja tai raesokeria
  • tomusokeria

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g mantelimassaa tai mansikkahilloa

Katso myös resepti laskiaispullakakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leipomossa silmiini pisti iso laskiaispullakakku. Hiihtoloman kunniaksi tehtiin kotiin samanlainen. Kakku oli ihanan nopea tehdä irtokakkuvuokapohjaan ja pullien pyörittelyvaihe jäi kokonaan pois. Valmis pulataikina kumotaan vuokaan, jaetaan se veitsellä kahdeksaan osaan ja annetaan kakun kohota vuoassa ennen paistamista. Kuohkean ja herkullisen kakun täytteenä oli perinteiseen tapaan vadelmahilloa ja kermaa. Dumle-vaahto sopii myös pullakakun täytteeksi makean ystäville.

Laskiaispullakakku

  • 100 g voita
  • 3 1/2 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 2tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • n. 5-7 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:

  • 1 muna
  • 1 rkl vettä

Sulata voi, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen tilkkaan n.37 asteiseen maito/voiseokseen. Lisää lopuksi kaikki neste ja kananmuna. Sekoita joukkoon sokeri ja suurin osa vehnäjauhoseoksesta, joihin kardemumma ja suola on sekoitettu. Alusta taikina notkeaksi yleiskoneella. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu sormiin. Peitä taikinakulho ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratun 27 cm irtopohjavuoan päälle. Jaa kakku veitsellä kahdeksaan osaan.  Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 30 minuuttia. Vatkaa muna ja vesi ja voitele pullat ennen paistamista. Paista kiertoilmauunin alatasossa 180 asteessa n.20-25 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin rusehtavan sävyn. Leikkaa kakku keskeltä kahtia. Siirrä haluamallesi tarjoiluastialle. Jaa kahdeksaan osaan edellisiä jälkiä pitkin. Täytä palat hillolla ja kermalla. Koristele tomusokerilla ja marjoilla.

Katso resepti Omar-laskiaispulliin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram