Palasaippuan teko on hauskaa ja helppoa, ja ekologisiakin ne ovat. Näillä saippuoilla kelpaa Ruususenkin peseytyä. Valmiista saippuamassasta on helppoa ja turvallista valmistaa saippuoita lastenkin kanssa.

Näin se käy: Pilko ja sulata kirkas saippuamassa kattilassa hämmentäen. Älä anna massan kiehua. Voit sulattaa massan myös mikroaaltouunissa keskiteholla. Sekoita sulaan massaan 1–2 tl valkoista titaanidioksidia, jos et halua saippuoista läpikuultavia. Lisää eteeristä öljyä tuoksuksi makusi mukaan. Suositus on 2 ml öljyä 100 grammaa kohti. Jos haluat saippuoihin kahta sävyä, jaa massa kahteen kattilaan ja lisää toiseen väriainetta. Veitsenkärjellinen väriä riittää pastelliseen sävyyn. Lopuksi kaada kuuma massa varovasti silikoni muotteihin. Jos teet värikerroksia, kaada ensin muotti puolilleen ja odota 15–30 minuuttia, kunnes saippuan päälle tulee ohut kalvo. Kaada sitten toinen värikerros. Voit marmoroida pintaa puutikulla. Saippuoiden kovettuminen vie aikaa muutamasta tunnista seuraavaan päivään. Saippuamassan sisälle voi upottaa kuivattuja ruusun terälehtiä, kookoshiutaleita tai vaikka kanelitangon palasia. Ripaus kahvijauhetta tekee saippuasta kuorivan.Jos teet läpinäkyviä saippuoita, voit piilottaa massan sekaan vaikkap muovieläimen ilahduttamaan perheen pienimpiä.

Saippuoiden tekoon tarvitset kilon kirkasta saippuamassaa, saippuaväriä, valkoista titaanidioksidia, kosmetiikkalaatuista eteeristä öljyä sekä silikonisia leivosmuotteja. Muottien koosta riippuen saat 10–20 saippuaa. (Saippuamassa, saippuaväri ja titaanidioksidi, Sinelli. Frantsilan eteerinen öljy, Lahtisen vahavalimo. Ruusumuotit Lidl.)

Katso lisää ohjeita saippuoiden valmistukseen.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla