Omenoita on tullut tänä vuonna niin paljon, että yhden puun sato riittää monelle perheelle. En haluaisi heittää hyviä omenoita hukkaan, mutta enempää ei omaankaan pakkaseen uppoa. Mehua en tänä vuonna jaksanut tehdä isoa määrää ja hillojakin vain muutaman. Onneksi ystävä vinkkasi Facebookin sadonkorjuu- ryhmästä, jonne voi ilmoittaa, jos omasta puutarhasta riittäisi muillekin kerättävää.

Uskon, että tänä vuonna varsinkin niitä omenoita on monessa pihassa yli omien tarpeiden tai marjoja keräämättä. Pirkanmaan ryhmään pääset tästä. Onkohan muilla kaupungeilla samanlaista ryhmää? Pääkaupunkiseuduilla toimii ainakin omenapörssi. Tätä keväällä ottamaani kuvaa katosoessa voi ymmärtää omenoiden valtavan määrän. 

Meidän pihalla on käynyt viisi kerääjää ja vielä muutamia on tulossa. Aika pian kuvan laittamisen jälkeen sain viestejä kiinnostuneilta ja yhteistyö sujui vaivattomasti. Tämä on ollut etu itsellekin, sillä omenat tulee hyvin kerättyä pihalta. Muutama kerääjä toi kiitokseksi omasta puutarhastaan kesäkurpitsaa ja yrttejä. Aika ihana juttu.

Toki omenaa voi viedä korillisen vaikkapa lasten päväkotiin tai laittaa portinpieleen halukkaille. Siitäkin huolimatta omenaa on riittänyt hyvin omaankin käyttöön ja tätä omenakakkua on tehtävä vielä lisää viikonloppuna.

Kommentit (1)

Vierailija
2/1 | 

Miksi tällaiset annetaan jutut on vain face bookissa ???
Kaikki EIVÄT todellakaan ole FB:ssa!!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla