Pitsinen piparkakkutalo on helppo tehdä. Ei tarvitse sotkea käsiä kuumaan sokeriliimaan ja myös lapset voivat osallistua tämän koristeluun. Talo säilyy vuodesta toiseen ja toimmii kauniina tunnelmavalona. Sisälle voi laittaa paristoilla toimivan valosarjan tai tuikun.  Ohjeet löydät myös uusimmasta Kodin Kuvalehdestä (KK21). 

Silkki sekä helmimassaa on todella helppo käsitellä ja tehdä erilaisia karkkeja, koristeita ja lyhtyjä piparkakkutalon koristeeksi. Silkki ja helmimassan käsittely onnistuu myös perheen pienimmiltä muovailtavuutensa ansiosta. Helmimassan rakeisuuden ansiosta siitä saa helposti pyöriteltyä lumelta näyttäviä lumilyhtyjä ja kuusia. Vaahtokarkin pyörittelet liittämällä kolme yhtä pitkää pötköä yhteen ja kiertämällä ne toisiinsa. Leikkaa pyöritetystä pötköstä lopuksi vaahtokarkit. 

Tarvikkeet: paketti valkoista Fimo Basic –massaa, erivärisiä silkkimassoja ja helmimassaa talon koristeluun, kaulin, pitsiliina, piparkakkumuotteja, yleisliimaa (esim. Erikeeper). (pitsitalo tarvikkeet, yhteistyössä Sinelli). Kuvan lasikupu  H&M home -mallistosta. 

Kauli valkoinen basic-massa noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Paina pitsiliina levyn päälle ja kauli päältä painaen. Ota pitsiliina pois ja leikkaa veitsellä piparkakkutalo kaavojen mukaan (kodinkuvalehti.fi/piparitalo). Leikkaa taloon ovi ja paina pienellä sydänmuotilla ikkunat. Anna levyjen kuivua huoneilmassa muutaman vuorokauden.

Kuivuneet levyt voi yhdistää toisiinsa yleisliimalla. Askartele silkkimassasta sekä helmimassasta koristeet piparkakkutaloon vaikkapa pienillä piparkakkumuoteilla. Silkkimassasta tehtyjen koristeiden kuivuminen kestää koosta riippuen 2-24 tuntia.

Tämän piparkakkutalon tekeminen oli hauskaa ja mukavaa, siihen sai osallistua koko perhe. Katsotaan minkälaisia koristeita vielä pihapiiriin ilmestyy joulun lähestyessä! Jos haluat tarkastella piparkakkutaloa vielä lähemmin ja tutustua koristeiden tekoon, voit tulla käsityömessuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 13.–15. marraskuuta Kodin Kuvalehden pisteelle. Siellä olen myös minä, toivottavasti nähdään! :) 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla