Kirjoitukset avainsanalla Vappu

Vappu lähestyy ja ensimmäiset donitsit herkuteltiin jo viikonloppuna. Heilorin-donitsipellillä on todella nopea valmistaa monta donitsia ilman kuuman rasvan kanssa sähläämistä. Lasten mielestä erityisesti donitsien koristelu ja kuorruttaminen on hauskaa. Kuorruteena käytettiin tänä vuonna valmista kondenoitua kinuskikastiketta. Viime vuonna kokeiltiin donitseihin herkullista Omar -kastiketta, katso resepti täältä. Karamellisoidusta kastikkeesta kuorrutteen tekee kuitenkin super nopeaa ja lopputulos on täydellinen.

Donitsit pellillä (resepti soppa 365)

Ainekset

  • 1 dl piimää
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl ruokaöljyä
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 (luomu)appelsiinin kuori tai 2 tl kardemummaa
  • Lisäksi öljyä pellin voiteluun
  • (50g voita) uunissa paiston jälkeen

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä. Sekoita kulhossa piimä, sokeri, öljy ja kananmuna. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sekoita jauhoseos ja nesteet nopeasti tasaiseksi taikina. Kauho taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puoleenväliin. Paista donitseja uunissa 7-8 minuuttia. Sulata voi. Kumoa donitsit leivinpaperille ja voitele ne voisulalla. Anna donitsien jäähtyä noin ½ tuntia ennen kuorruttamista. Sekoita haluamasi kuorrute. Kasta donitsi kuorrutteeseen ja koristele donitsit kuivatuilla marjoilla, kookoshiutaleilla ja nonparelleilla.

Kinuskikuorrutus

  • 1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • strösseleitä

Kasta viilenneet donitsit puoleen väliin karamellikastikkeessa. Nosta leivinpaperin päälle ja koristele strösseleillä. Anna jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin. 

Katso resepti granaattiomena-inkiväärisimaan

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Otettiin varaslähtö vappuun ja kuorrutettiin muutama munkki itsetehdyllä Omar -kastikkeella ja koristeltiin strösseleillä. Omar -kinuski on todella helppo tehdä ja maistuu taivaalliselta. Jos innostusta ja aikaa riittää munkit tai donitsit voi toki tehdä myös itse- katso resepti täältä. Meistä koristelu oli tällä kertaa kaikista hauskinta puuhaa ja kerrankin hommiin pääsi helposti ja nopeasti käyttämällä kaupan valmiita donitseja. 

Omar -kinuski 

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pussi Omar-karkkeja

Lämmitä kerma kattilassa miedolla lämmöllä hämmentäen. Lisää joukkoon kuoritut Omar -karkit ja anna niiden sulaa kerman joukkoon. Anna kastikkeen jäähtyä ja sakeentua kylmäksi. Lusikoi kastike munkkien tai donitsien päälle ja koristele lopuksi strösseleillä. 

Katso ohje Omar -leivoksiinOmar -kääetorttuun ja Omar -jäätelöön.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ulos katsoessa ei ihan uskoisi, että vappu on jo ovella. Toivotaan, että säässä tapahtuisi "pieni" muutos vielä viikon aikana, sillä vahva aikomus olisi mennä vappupiknikille ulos viikonloppuna. Tarkoitus olisi tehdä näitä rullarieskoja piknikille mukaan, suklaapallojen ja inkiväärisiman kanssa.

Ahkera leipoo rieskat alusta loppuun itse, mutta tällä kertaa me tyydyttiin kaupan valmiiseen rieskapakettiin. Nopeat rullarieskat valmistaa helposti ja täytteen voi tehdä oman maun mukaan. Tämä kasvisversio sopii seurueestamme jokaiselle. 

Rullarieskat

  • 1 paketti rullarieskoja (7 kpl) 
  • 400 g Tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti) 
  • 4 kpl paprikaa
  • 2 pakettia kirsikkatomaatteja
  • 2 basilika tai perislja maun mukaan

Pilko paprika ja tomaatit. Lisää paprikaseokseen basilika. Voitele rieska tuorejuustolla ja ripottele väliin osa paprikaseoksesta. Rullaa rieska ja leikkaa n. 4 cm paloja. 

Tee itse hauskat vappunaamarit lapsille, katso ohjeet täältä.

Kommentit (6)

K
1/6 | 

Kiitos tästä reseptistä. Helppoja ohjeita kaipaa, kun ylimääräistä aikaa ei kovinkaan paljon ole.

Veera | Oranssia-blogi
3/6 | 

Oi nam, kuulostaa hyvältä ja helpolta! Vappusää on tosiaan vähän kateissa - nyt tuntuu enemmän talvelta kuin useimmiten joulukuussa. :D

Minna M/kiljustenblogi
5/6 | 

Kiitos vinkistä! Picnic on tiedossa ja olin tekemässä kylmäsavulohi wrappeja. Kasvisversio on aina hyvä lisä! Mukavaa vappua!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mitä olisikaan vappu ilman itsetehtyä simaa? Tylsää ainakin meidän ja lasten mielestä. Simaa on tehtävä joka vuosi itse, kokeillen uusia makuja & reseptejä. Inkivääri ja granaattiomena antaa hyvän maun yhdistettynä vaahterasiirappiin. 

Granaattiomena & inkiväärisima

  • 100 g inkiväärin raastettua juurta
  • 4 luomusitruunaa
  • 2 granaattiomenaa
  • 8 l vettä
  • 500 g sokeria
  • 500 g fariinisokeria
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl hiivaa

Kuori ja raasta inkivääri kattilaan. Lisää granaattiomenan siemenet sekä sokerit kattilaan. Kaada päälle 4 l kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää juomaan puristetut sitruunan mehut ja loppu vedestä. Sekoita hiiva pieneen tilkkaan simaa ja lisää kattilaan. Anna siman käydä yön yli, jonka jälkeen siivilöi ja pullota. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan, noin kolmen vuorokauden kuluttua. 

Vielä ehtii laittaa oman siman valmistumaan vapuksi! :) 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram