Kirjoitukset avainsanalla Lomalla

Tänä vuonna ruska on ollut erityisen kaunis. Puut hehkuvat tuhansissa eri väreissä ja metsä on täynnä ihmeteltävää. Metsässä on jotain lumoavaa ja siellä unohtuu helposti arkiset kiireet. Rapisevat lehtikasat, kumisevat pitkospuut ja huurteessa taipuvat puut. Näissä maisemissa on hyvä olla ja raikas hengittää. Ympärillä sadetta ja auringonpaistetta, eikä mikään kiire mihinkään muualle.

On pakattu monena aamuna lasten kanssa eväät reppuun ja lähdetty kävelemään läheiselle rannalle. Vaikka aina ei jaksaisikaan lähteä, niin lopulta takaisin kotiin on palannut tyytyväiset lapset ja aikuiset posket hehkuvina.

Mummin neuloma myssy ja hanskat on suojanneet hyvin syksyn viimalta. Pienimmän mielestä suurimpia ihmeitä metsässä oli tuhkaa pöllähtävät savusienet ja puista tippuvat lehdet. Veden äärellä voisi istuskella myös laineita tuijotellen vaikka kuinka pitkän tovin.

Metsäretkien lisäksi syyslomalla on käyty Karmivassa Karnevaalissa ja Ruotsissa. Ihanaa viikonloppua. Meidän menoa voit seurata lisää Huvikumpu- instagramista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vietettiin yksi kesäinen päivä viikinsaaressa. Kun astuttiin saarelle, lapset ihmettelivät mihin tultiin. Saari on ihan omanlainen satumaailma vanhojen rakennusten keskellä, upean luonnon ympäröimänä ja auringon lämmittäessä. Viikinsaareen on helppo mennä lasten kanssa Laukontorin satamasta. Laivamatka kestää 20 minuuttia ja laivoja saareen lähtee tasatunnein.

Viikinsaari on kaunis kesäkeidas ja tekemistä riittää saarella vaikka koko päiväksi. Saarella on uimarantoja, leikkipuisto, pelikenttiä ja grillikatos vapaasti käytettävissä.  Luontopolku on kaunis ja sen voi kiertää pientenkin lasten kanssa helposti. Sunnuntaisin viikinsaaressa lämpiää sauna ja palju, joka sisältyy laivamatkan hintaan. Kesällä saaressa järjestetään myös paljon ohjelmaa ja mm. lasten kesäteatteri esityksiä viitenä sunnuntaina- katso lisää täältä.

Saarelle voi lähteä piknikille, mutta jos omat eväät jäävät kotiin, niin saarelta löytyy myös kesäravintola viikinsaari ja kioski, josta voi ostaa grilliruokaa sekä herkkuja. Me kokeiltiin tällä kertaa kesäravintolan brunssia. Brunssi oli todella herkullinen ja runsas jälkiruokineen. Valikoimassa oli paljon erilaisia salaatteja, kauden uunijuureksia, lihapullia, lohta, juustoja ja leipiä ym. Jälkiruokana raparperipaistosta, kakkua, vaahtokarkkeja ja vaniljakastiketta.

Herkullisen brunssin jälkeen kierrettiin kaunis ja rehevä luontopolku, joka oli lapsille sopivan pituinen. Vanhat puut saivat lasten mielikuvituksen valloilleen ja he etsivät "peikonpesiä" ja ihastelivat kukkia polun varrella. Polun päätteeksi pulahdettiin järveen uimaan ja saunomaan rantasaunaan. Paljuunkin mahduttiin hyvin istuskelemaan toviksi.

Virkistyneenä palattiin takaisin laukontorille ja kesäpäivästä jäi ihana muisto. Tänne saarelle palataan varmasti uudelleen.

Kommentit (1)

Clara
Liittynyt27.2.2018
1/1 | 

Kiitos käyntikohdevinkistä Tampereelle! Saari vaikuttaa hurmaavalta! Ja suloinen vasikka, taitaa ehkä olla suomalaista alkuperäiskarjaa?

Blogissasi on kyllä todella silmiä hivelevän kauniita kuvia, jotka piristävät ja niiden katselu virkistää ja rentouttaa😍😘 Muutenkin blogisi on inspiroiva ja postausten lukeminen on mukavaa, koska kerrot elämänmakuisesti ja koskettavasti eri aiheista 😘😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viikonloppuna piipahdettiin Sastamalassa ja tehtiin pieni kesäreissu lasten kanssa maalaismaisemiin. Ei oltu aikaisemmin käyty Herra Hakkaraisen -talolla ja en oikein tiennyt etukäteen mitä odottaa. 

Paikka oli kuitenkin positiivinen yllätys edullisen sisäänpääsyn lisäksi ja lapset viihtyivät talossa muutaman tunnin. Ulos rakennettu liikennepuisto, sisällä rooliasut ja kaikki toiminnallinen tekeminen oli lasten mielestä parasta. Lavasteet oli rakennettu Koiramäki -tyyliin ja jokapuolella riitti katseltavaa. Uskonkin, että tänne tehdään vielä uudelleen pieni kesäreissu. Paikka sopiikin parhaiten alle 10 vuotiaille lapsille- lue lisää täältä.

Lounaalla piipahdettiin kahvila Pukstaavissa, joka sijaitsee aivan Herra Hakkaraisen -talon vieressä. Maistuva lounas ja kakut oli koko porukan mieleen ja maalaismaisema Pukstaavin pihalla kaunis. Pukstaavissa lounastamisen jälkeen suunnattiin vielä katsastamaan kaunis Pyhän Olavin kirkko, lampaat ja maisemat kirkon ympärillä. Tänne oli lyhyt ajomatka Herra Hakkaraisen -talolta ja paikka oli vierailemisen arvoinen. Meille tuli mieleen kauniit Ahvenanmaan maisemat kallioista ja laiduntavista lampaista vanhan kirkon ympärillä. 

Kesäreissuja lähiympäristöön suositaan varmasti tänä kesänä enemmänkin. Ainkain Kiviniityn Kotieläinpuisto katsastetaan tänäkin kesänä ja muutama uusi kotieläinpiha. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012