Kirjoitukset avainsanalla Lomalla

Kokosin yhteen meidän Tukholman suosikkikohteet lasten kanssa. Naapurimaassa riittää niin paljon nähtävää ja koettavaa.

1. Junibacken

Söpöt Lingrenin saduista tutut pienoismaailmat houkuttelee lapset leikkimään. Junibackenin läpi kulkee satujuna, joka on jännittävä lasten mielestä. Satujunan kiertää Eemelin Kissankulman, Ronja Ryövärintyttären metsät ja monen muun suositun satumaailman. Junibackenissa vierähtää helposti muutama tunti ja etenkin pienet lapset olivat paikasta innoissaan. Peppi Pitkätossun Huvikumpu, Katto Kassisen asunto ja muut suositut satumaailmat saivat lapset huokailemaan ihastuksesta. Lue lisää Junibackenista. 

2. Skansen

Yksi meidän suosikkikohteista on Skansen. Täällä on vierailtu jo useaan otteeseen ja joka kerta paikka ihastuttaa yhä uudelleen. Skansen on maailman vanhin ulkoilmamuseo, jossa esitellään Ruotsin taloja ja maalaismaisemia kotieläimineen. Skansen on aivan erityinen paikka ihan keskustan liepeillä. Rakennukset Skanseniin on tuotu eri puolilta Ruotsia. Tänne kannattaa varata koko päivä aikaa varsinkin lasten kanssa, sillä tekemistä ja nähtävää riittää. Skansenille voi mennä piknikille omien eväiden kanssa, mutta täältä löytyy myös hyviä ruokapaikkoja. Esimerkiksi "markkinakadulta" voi ostaa vanhanaikaisia herkkuja ja mini-skansenin luona on muutama ravintola. Lue lisää Skansenista.

3. Tekniska Museet

Hieman vanhempien lasten kanssa mukava paikka vierailla on Tekniska Museet. Jos haluaa kiertää kaikki museon näyttelyt, kannattaa tänne varata koko päivä aikaa. Museon ulkopuolella riittää myös paljon nähtävää ja lasten leikkialueita. Täällä pääsee tutustumaan hauskalla tavalla tekniikkaan, robotteihin ja luonnontieteeseen. Tämän hetken näyttelynä on Making Human Machines Robots, joka on nähtävillä 15.3.2020 asti. Lue lisää Tekniska Museet ja robottinäyttelystä.

4. Perhosmaa ja Haga Ocean-merimaailma

Tämä paikka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella. Perhostalo ja merimaailma ovat yhteydessä toisiinsa ja sisään merimaailmaan pääsee samalla lipulla. Perhosmaassa on vähintään 700 erilaista perhosta, papukaijoja ja muita eläimiä. Polun varrella on pieniä puroja, kala-altaita ja trooppinen metsä kukkasineen. Haga -ocean merimaailmaan pääsee kulkemaan perhosmaan läpi. Upea hai-akvaario on pohjoismaiden suurin. Oli vaikuttavaa seistä ison haiakvaarion alla ja edessä, kun hai ui suoraan kohti. Merimaailmassa on nähtävillä myös paljon muuta merenalaista elämää. Koko paikassa vietimme toista tuntia. Lue lisää perhosmaasta ja Haga Ocean-merimaailmasta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syysloma vietettiin Ruotsissa ja käytiin tutustumassa muutamaan meille uuteen kohteeseen. Todella moni on meille suositellut tätä paikkaa ja ymmärrän nyt miksi. Täällä vierähti koko päivä ja nähtävää oli vaikka kuinka paljon. Onneksi myös 2-vuotiaalle riitti tekemistä ja koettavaa. Tekniska Museetissa pääsi tutustumaan hauskalla tavalla tekniikkaan, robotteihin ja luonnontieteeseen. Tämän hetken näyttelynä on Making Human Machines Robots, joka on nähtävillä 15.3.2020 asti. Robotit olivat meidän lapsien mielestä todella kiinnostavia ja niihin pääsi tutustumaan myös suomenkielisellä ohjatulla kierroksella. Robotit oli kiehtovia ja jännittäviä aikuistenkin mielestä.

Täällä uskalsi päästää 2-vuotiaan juoksentelemaan vapaasti ja kokeilemaan juttuja. Isommat lapset tykkäsivät kovasti museokierroksest ja oikeastaan jokainen näyttely oli omalla tavallaan mielenkiintoinen. Museoon suosittelen ottamaan omat eväät mukaan, sillä isossa ruokasalissa on mahdollisuus omien eväiden syömiseen. Matsäcksrumista löytyy mm. mikrot ja astioiden pesumahdollisuus. Alueelta löytyy toki myös pieni ravintola ja kahvila. Museossa vierähtää helposti koko päivä ja pihalta löytyy kiva liikennepuisto ja lasten leikkialueet. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tänä vuonna ruska on ollut erityisen kaunis. Puut hehkuvat tuhansissa eri väreissä ja metsä on täynnä ihmeteltävää. Metsässä on jotain lumoavaa ja siellä unohtuu helposti arkiset kiireet. Rapisevat lehtikasat, kumisevat pitkospuut ja huurteessa taipuvat puut. Näissä maisemissa on hyvä olla ja raikas hengittää. Ympärillä sadetta ja auringonpaistetta, eikä mikään kiire mihinkään muualle.

On pakattu monena aamuna lasten kanssa eväät reppuun ja lähdetty kävelemään läheiselle rannalle. Vaikka aina ei jaksaisikaan lähteä, niin lopulta takaisin kotiin on palannut tyytyväiset lapset ja aikuiset posket hehkuvina.

Mummin neuloma myssy ja hanskat on suojanneet hyvin syksyn viimalta. Pienimmän mielestä suurimpia ihmeitä metsässä oli tuhkaa pöllähtävät savusienet ja puista tippuvat lehdet. Veden äärellä voisi istuskella myös laineita tuijotellen vaikka kuinka pitkän tovin.

Metsäretkien lisäksi syyslomalla on käyty Karmivassa Karnevaalissa ja Ruotsissa. Ihanaa viikonloppua. Meidän menoa voit seurata lisää Huvikumpu- instagramista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vietettiin yksi kesäinen päivä viikinsaaressa. Kun astuttiin saarelle, lapset ihmettelivät mihin tultiin. Saari on ihan omanlainen satumaailma vanhojen rakennusten keskellä, upean luonnon ympäröimänä ja auringon lämmittäessä. Viikinsaareen on helppo mennä lasten kanssa Laukontorin satamasta. Laivamatka kestää 20 minuuttia ja laivoja saareen lähtee tasatunnein.

Viikinsaari on kaunis kesäkeidas ja tekemistä riittää saarella vaikka koko päiväksi. Saarella on uimarantoja, leikkipuisto, pelikenttiä ja grillikatos vapaasti käytettävissä.  Luontopolku on kaunis ja sen voi kiertää pientenkin lasten kanssa helposti. Sunnuntaisin viikinsaaressa lämpiää sauna ja palju, joka sisältyy laivamatkan hintaan. Kesällä saaressa järjestetään myös paljon ohjelmaa ja mm. lasten kesäteatteri esityksiä viitenä sunnuntaina- katso lisää täältä.

Saarelle voi lähteä piknikille, mutta jos omat eväät jäävät kotiin, niin saarelta löytyy myös kesäravintola viikinsaari ja kioski, josta voi ostaa grilliruokaa sekä herkkuja. Me kokeiltiin tällä kertaa kesäravintolan brunssia. Brunssi oli todella herkullinen ja runsas jälkiruokineen. Valikoimassa oli paljon erilaisia salaatteja, kauden uunijuureksia, lihapullia, lohta, juustoja ja leipiä ym. Jälkiruokana raparperipaistosta, kakkua, vaahtokarkkeja ja vaniljakastiketta.

Herkullisen brunssin jälkeen kierrettiin kaunis ja rehevä luontopolku, joka oli lapsille sopivan pituinen. Vanhat puut saivat lasten mielikuvituksen valloilleen ja he etsivät "peikonpesiä" ja ihastelivat kukkia polun varrella. Polun päätteeksi pulahdettiin järveen uimaan ja saunomaan rantasaunaan. Paljuunkin mahduttiin hyvin istuskelemaan toviksi.

Virkistyneenä palattiin takaisin laukontorille ja kesäpäivästä jäi ihana muisto. Tänne saarelle palataan varmasti uudelleen.

Kommentit (1)

Clara
Liittynyt27.2.2018
1/1 | 

Kiitos käyntikohdevinkistä Tampereelle! Saari vaikuttaa hurmaavalta! Ja suloinen vasikka, taitaa ehkä olla suomalaista alkuperäiskarjaa?

Blogissasi on kyllä todella silmiä hivelevän kauniita kuvia, jotka piristävät ja niiden katselu virkistää ja rentouttaa?? Muutenkin blogisi on inspiroiva ja postausten lukeminen on mukavaa, koska kerrot elämänmakuisesti ja koskettavasti eri aiheista ??

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram