
Valkosuklaa-juustokakku, joka vie mennessään!
Viisivuotiaan syntymäpäiväjuhlat jouduttiin siirtämään sairastumisten vuoksi, sillä varsinaisena syntymäpäivänä maistui vain gefilus mehu sekä hedelmäkakku. Onni onnettomuudessa, sillä neiti sai yksien juhlia sijasta monet! Niin.. Kaksiteräinen miekka, mutta päätin etten ota paineita leipomisista tai siivoamisesta! Ja syntymäpäivät nro 2 vietettiin virpomisien jälkeen valkosuklaa-juustokakkua herkutellen. Kakun koristelin vieraiden läsnäollessa ja muutenkin nämä synttärit juhlittiin varsin rennossa ilmapiirissä. Tämä valkosuklaa-juustokakku on todella helppo tehdä ja maistuu jokaiselle.
Täyte:
2 dl maitorahkaa
2 dl vanilijatuorejuusto
2 dl maustamaton tuorejuusto
2 dl kuohukerma
1 levy valkosuklaata
3 kpl liivatelehtiä
raastettua sitruunankuorta
Pohja:
n. 20 kpl digestive keksejä
1 rkl kanelia
1/5 dl sokeria
50 gr voita
Murskaa keksit ja kaada sulanut voi, sokeri ja kaneli joukkoon. Sekoita ja taputtele seos irtokakkuvuoan pohjalle. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata kuumaan sitruunankuorimehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muut aineet joukoon. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada suklaa & liivateseos täytteeseen. Anna täytteen hyytyä seuraavaan päivään ja koristele!
Kyllä tämän harmaan takatalven keskellä sitä kaipaakin pientä juhlaa arjen sekaan. Ja vaikka montakin, onneksi niitä on vielä muutamat tulossa!
hei, kakku onnistui muuten ja maku oli todella hyvä, mutta onkohan pohjan aineksissa rasvan kohdalla mittavirhe? 50g voita ei onnistunut sitomaan 20 digestive-keksin pohjaa ollenkaan. Oli pelkkää hiekkaista murua koko pohja, kun kakkua viipaloi.. Hyvän makuinen pohjamuru kyllä oli. Varmaan vaatinee hieman lisää rasvaa.
Herkullisesta kuulostaa kakun ohje. Täytyy kokeilla. :)