Kirjoitukset avainsanalla Nukkekotiin

Tämä Alice & Fox -nukkekoti odotti remonttia muutaman kuukauden ja sateisten päivien innotamana saatiin se tapetoitua vihdoin valmiiksi. Puput pääsivät muuttamaan uuteen kotiin heti tapetoinnin jälkeen ja talossa järjestettiin juhlat. Tyttö askarteli teippitarhan suloisista teipeistä valmiiseen nukkekotiin myös viirinauhan. 

Näillä teippitarhan tapettiteipeillä ja washiteipeillä saatiin juuri oikea tunnelma nukekotiin. Ilokseni Teippitarhalla oli saatavilla myös paljon vanhan talon henkeen sopivia teippejä, kuten mt CASA Kukat (vintage) teippitapetti. Leveillä teippitapeteilla oli helppo tapetoida nukkekoti ja homma kävi nopeasti. Tavallisella washiteipillä tapetointi oli hieman hitaampaa, mutta mahdollisuuksia nukkekodin seinien kuvioimiseen on vaikka kuinka.  Katso lisää teippitapeteista täältä.

(Nukkekoti saatu Jollyroom bloginäkyvyyttä vastaan. Teippitarha teippitapetit bloginäkyvyyttä vastaan.) 

Yllätyin sillä väri -ja kuosivalikoima teippitapeteilla on todella laaja ja niiden avulla voi luoda vaikka minkälaisia väri- ja kuvioyhdistelmiä. Leveyksiä on saatavilla myös paljon, mutta tämän kokoisen nukkekodin tapetoimiseen tuo 10 cm leveä oli juuri sopiva. Mikä parasta, tapetit saa helposti halutessaan vaihdettua, eikä pintaan jää mitään jälkiä. Innostuin paljon teippitapetista ja suunnitteilla on uutta projektia myös lastenhuoneen leikkikeittiöön. 

Nukkekodissa kelpaa pupujen asustella vanhan omenapuunoksan alla. Valmiissa ja tapetoidussa nukkekodissa herkuteltiin Fimo -massasta tehtyjä leivoksia, katso ohjeet niiden askarteluun täältä.  Katso lisää kuvia lastenhuoneesta täältä.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen remontoinut aikaisemmin lasten pupuille vanhan puisen kaapin. Puput saivat kuitenkin uuden pupukodin Jollyroomilta. Nyt pupuperheellä on edessä muutto ja remontti. Tähän remonttiin osallistuu onneksi perheen pienimmätkin ilomielin. 

Pupukoti on vanhan ja maalatun omenapuun oksan alla. Pupujen uudessa kodissa on kolme kerrosta ja parveke. Hienot isot ikkunat ja avonainen pohjapiirrustus mahdollistaa valon pääsyn nukkekotiin. Uudet tapetit, sisustus ja sähköjen laitto odottaa. Suunnitelmia on punottu jo vaikka kuinka ja innostus on käsinkosketeltavaa! Katso lisää tietoja Alice & Fox -nukkekodista Jollyroom sivuilta. 

Onneksi pupujen kahvipöytä notkuu silkkimassasta ja fimo -massasta tehtyjä herkkuja. Yhdelle pupu prinsessalle on ommeltu myös monta peittoa, jotta herne ei häiritsisi liikaa unia. Ohjeen silkki ja fimo -massasta tehtyihin herkkuihin löydät täältä. 

(nukkekoti saatu Jollyroomilta bloginäkyvyyttä vastaan.) 

Luulen, että meillä menee muutama päivä remonttia suunnitellessa ja toteuttaessa. Huonekaluja pupuille on kerääntynyt vuosien saatossa jouluisin ja synttäripäivinä. Mailegin uusimmat kuvastot katsastetaan joka vuosi tarkkaan ja joskus tehdään kirppareiltakin löytöjä. Pupujen puiset ja metalliset huonekalut ovat juuri sopivan kokoisia ja kestävät pienempienkin käsittelyssä hyvin. Onneksi on uusi koti, jonne puput mahtuu huonekaluineen nyt muuttamaan! Lupaan laittaa kuvat valmiista pupukodista remontin jälkeen! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vanhaan kaappiin tehtyyn puputaloon alkaa hiipiä jo jouluista tunnelmaa! Ei maltettu olla tekemättä pientä joulukuusta teippitarhan teipeistä ja pieniä paketteja kuusen alle! Pakettikortit paketteihin tehtiin kaarnanpalasista leikaten. 

Suloiset teipit saatiin teippitarhalta ja massat herkkuihin Sinellistä. Lasten joulukalenterin yllätykset tulevat öisin puputaloon. Pieniä käsintehtyjä lahjoja ja herkkuja ilmestyy taloon yöllä. Fimo- massasta tehdyt herkut kestää lasten kovemmatkin leikit ja saatavilla on myös lapsille pehmeämpää Fimo- kids massaa. Ehkä tonttu jättää jokunen yö taloon askartelumateriaalia, josta saa itse tehdä myös askarteluita pupuille. Puuhelmet, massat, teipit ja kaikki askarteluun liittyvä on lasten mielestä parasta puuhaa. Myös pääsiäisen aikaan pienempään puputaloon (klik) joku käy öisin heittämässä suklaamunia.

Luulen, että askartelumateriaalia kaikkiin noihin jouluaskarteluihin löytyy käsityömessuilta Tampereelta ensi viikonloppuna. Ihanaa olla paikan päällä joka päivä ja päästä hypistelemään kaikkea käsintehtyä. Noilla messuilla meinaa aina "hulluus" iskeä, sillä euroopan suurimmilla käsityömessuilla on nähtävää käsitöistä, Suomi -designiin ja materiaalia käsitöihin vaikka kuinka. Messuilla kannattaa varata reilusti aikaa ja voin luvata, että persoonallisimmat ja ainakin kotimaiset joululahjat löytää tuolta! Aijon satsata tänäkin vuonna itse tehtyihin ja kotimaisiin joululahjoihin ja jaan kaikki ideat joulun lähestyessä myös blogiin. Kodin Kuvalehden pisteellä voi tulla kurkkaamaan "pitsistä piparkakkutaloa" ja massakarkkien tekoa. Siellä olen myös minä, toivottavasti nähdään! 

Kommentit (2)

-iida
Liittynyt28.8.2015
1/2 | 

Nämä on niin ihania yllätyksiä. Itsekin aloin pohtimaan tässä vastikään mitä kaikkea joulukalenteriin tänä vuonna tuleekaan piiloteltua. Haluaisin kuitenkin, että joulukalenterin yllätykset ovat sekä Neidille että Tyypille yhteisiä, joten katsotaan mitä keksitään. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vanhaan navettaan remontoitu ja rakennettu upea koti

Onhan niitä mielettömän upeita asuntoja ennenkin rakennettu vanhoihin navettoihin! ;) Sain tuttavalta vanhan puisen lasten leikkinavetan, joka oli jo vähän remonttia vailla pienen pojan autoleikkien jälkeen. Remontti ei huolettanut meitä naisia ja sateisten päivien iloksi tartuttiin siveltimiin ja rempattiin navetta uuteen uskoon. Tyttö oli jo pitkään toivonut pienille käsin neulotuille pupuille kotia, jonne saisi myös kaikki vanhat nukkekodin kalusteet.

Ulkovuoren ja lattiat maalasin antiikkivahalla. Seinät karkkitalon tyyliin mintunvihreällä ja yläreunaa koristamaan maalasin viirinauhan. Paperipilleistä saatiin tyyliin sopivat verhotangot ja tekstiilit ompelin vanhasta pöytäliinasta. Taulut seinille ja pienen liitutaulun leikkasin tytön vanhasta askartelulehtiöstä. Askartelulehtiöstä leikattuun kuvaan maalasin myös liitutaulumaalilla oikean liitutaulun, johon voi jättää tärkeät viestit..

Pääsiäisen aikana karkkitaloon ilmestyi pieniä suklaamunia yöllä ja aamulla lasten hämmästys oli melkoinen! Pääsiäisen jälkeen pupuilla on puutarhasuunnitelmat jo pitkällä..

Omppupuun oksan alla on pupuilla nyt oma suloinen karkkikoti, josta ei ole kiire mihinkään! Siellä voi herkkupöytien äärellä pysähtyä odottelemaan kesää..

Kommentit (4)

MarjutMari
2/4 | 

Kyllä, käsittämättömän ihana ja taidokkaasti tehty.Onni on taitavat kädet. Myös lasten onni :)

Mari/ Kotona Villa Kumpulasta

Jenni / Keski.
3/4 | 

Voi, miten ihana pupujen koti! Todella taitavasti tehty kaikkia pieniä yksityiskohtia myöten. <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram