
Mokkapaloista tulee mieleen lapsuus. Mokkapalat taisivat olla elämäni ensimmäisiä leipomuksia muffinien lisäksi. Löysin tämän ohjeen jo viime kesänä, mutta vasta nyt päästiin kokeilemaan sitä. Pohjasta tuli meidän uunissa vähän liian rapsakka ja se murtui käärittäessä rullalle. Iso kasa mansikoita kääretortun päällä peitti halkeamat ja maku oli kyllä erinomainen. Mansikat sopi täydellisesti mokkapalakääretortun kanssa. Kääretorttu on ihanan helppo leipoa myös lasten kanssa.
Mokkapalakääretorttu, annoksia 12 palaa (Alkuperäinen resepti; klik)
Ainekset
- 75g voita
- 3 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1¾ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g pehmeää voita
- 6 dl tomusokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 keltuainen
- 1–2 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
Pinnalle
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl
- kuumaa, vahvaa kahvia
- nonparelleja
- (mansikoita)
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi, mutta jätä se leivonnaisen päälle jäähtymisen ajaksi, jottei torttu murene käärittäessä.
Valmista täyte. Mittaa pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola, keltuainen ja kahvi kulhoon. Kahvin määrä riippuu siitä, kuinka pehmeää voi on ja kuinka levittyvää kuorrutuksesta haluat. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.
Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Kuorruta kääretorttu. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja kuuma kahvi keskenään. Valuta kuorrutus viiruiksi kääretortun päälle. Viimeistele nonparelleilla ja mansikoilla.