Fimo massasta on rajattomat mahdollisuudet tehdä helposti kestäviä pieniä koruja, koristeita tai vaikkapa magneetteja. Massasta voi tehdä itse tai lasten kanssa syötävän suloisia lahjoja, jotka ilahduttaa varmasti. Ota lapset mukaan askarteluun ja anna lasten mielikuvituksen lentää. Voit yllättyä lasten taidoista ja innostuksesta tehdä itse. 

Ohjeet massakoruihin löydät myös uusimmasta Kodin Kuvalehdestä (KK21). Tarvikkeet: erivärisiä Fimo Effect- ja Soft-massoja ja muovailuvahatarvikkeita. 

Tee näin:

  • Pehmennä massaa hieman käsissä ja muotoile haluamasi herkut. Apuna voit käyttää muovailuvahan muotoiluun tarkoitettuja välineitä (esim. Play-Doh) ja pieniä piparkakkumuotteja.
  • PolkaDots karkkitikku syntyy kahdesta lomittain kieputetusta pötköstä. Soman tikkarin saat tehtyä kieputtamalla kolme pötköä yhteen ja kierittämällä lopuksi rullalle. Lisää ennen paistoa tikkariin esim.leikattu grillitikku. Vaahtokarkki syntyy kieputtamalla kolme yhtä pitkää pötköä yhteen ja leikkaamalla ne samankokoisiksi paloiksi. 
  • Ennen kuin kovetat esineet, niin paina halutessasi metallinen kiinnityskoukku pehmeään esineeseen.
  • Paista esineitä 110-asteisessa pellillä, leivinpaperin päällä uunissa 30 minuuttia. 

(Massat saatu Sinelli.) 

Paistettuihin herkkuihin voi liimata pikaliimalla magneetin tai laittaa kaulakoruun roikkumaan. Myös lasten leikkeihin ja nukkekotiin Fimo -massasta saa tehtyä kestäviä pieniä herkkuja. Lasten joulukalenteriin puputaloon ilmestyy pieniä herkkuja ja myös askartelumateriaalia, joka innostaa tekemään itse. 

Puputalon pöytä, pieni suora hylly ja taso on tehty vanhoista puupaloista liimaamalla. Pitsiverhon naulasin lopuksi tasoon pienillä nauloilla. Viimeistelin hyllyn ja tason reunan lopuksi teippitarhan pitsiteipillä. Joulunodotus puputalossa on alkanut! :) 

Kommentit (3)

Jenni / Keski[piste]
4/3 | 

Miten ihania pieniä herkkuja! Itse olen testannut vain kerran Fimo massaa, kun se oli niin kovaa, etten saanut siitä oikein mitään aikaan. :D Taisi olla joku viallinen pakkaus tai vanha tuote...

risutiina
6/3 | 

minulla olis kysymys: mitä on tämä silkkimassa ja mistä se tulee. Asun Saksassa, joten jos siinä paketissa lukee jotain Germany;stä, niin voisinko saada jotain nimeä ja/tai osoitetta? olisin kiitollinen tiedoista

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla