Kirjoitukset avainsanalla Reseptit

Herkullinen ja suloinen pupukakku valmistuu muutaman vinkin avulla helposti. Tämä kakku oli mukava tehdä ja koristelussa vain mielikuvitus rajana. Kuvan kakussa olen käyttänyt 10 cm korkeaa ja halkaisijaltaan 20 irtopohjavuokaa, jonka löysin Prismasta.

Kakkupohja

  • 4 kpl kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 10 cm korkeaan ja 20 cm leveään irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 35-50 minuuttia. Voit kokeilla ohuella grillivarrastikulla uunissa paistamisen lopuksi onko kakku kypsää ja tarttuuko taikina tikkuun. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan terävällä veitsellä.

Täyte

  • 8 dl kermaa
  • 2,5 dl mansikkahilloa
  • vadelmamehua

Vatkaa kerma vaahdoksi. Aseta kakkupohja pyörvälle vadille. Kostuta se mehulla. Täytä kermalla kakkupohjan reunojen ympäriltä ja sisältä hillolla. Täytä kevyesti myös hillon päältä (katso valokuva). Aseta seuraava kerros ja tee samoin uudelleen. Jätä kuorrutukseen 1/3 osa kermasta. Kuorruta kakku isoa lastaa apuna käyttäen joka puolelta kermalla.

Koristelu

  • mustaa, vaaleanpunaista ja valkoista sokerimassaa
  • marenkia
  • suklaarakeita/ karkkeja
  • vaalenapunasia strösseleitä
  • sydämenmuotoiset vaahtokarkit käpäliksi

Valmista korvat, silmät ja ruusut mustasta, vaaleanpunaisesta ja valkoisesta sokerimassasta. Käytä korvien tukena sisällä grillivarrastikkuja (katso kuva). Anna koristeiden jäähtyä viileässä paikassa koviksi. Paina korvat kakun sisään ja asettele silmät paikoilleen. Aseta suklaarae nenä ja vaahtokarkkikäpälät paikoilleen. Lisää lopuksi ruusut, marengit ja strösselit koristeiksi päälle.

Huvikumpu- instagramista voit katsoa pienen videon tekovaiheista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pataleipä on onnistuessaan herkullista ja ihanan helppo valmistaa. Vaikka taikina kohoaakin pitkään, niin tämän valmistaminen käy ilman taikinan vaivaamista. Tuoreena ja lämpimänä kaurapataleipä on parhaimmillaan, eikä meillä tätä leipää jäänyt yhtään seuraavalle päivälle. On testattu Perheen ruokavuosi -kirjan reseptejä lasten kanssa. Kirja on tuonut kaivattua inspiraatiota ruoanlaittoon ja leivontaan. Naperosta nautiskelijaksi -kirja oli meidän perheessä suosittu ja tämä kirja on jatkoa sille. Reseptit ovat helppoja ja jokaiseen vuodenaikaan löytyy omanlaisensa. Kirjan lopusta löytyy pohja kuukauden ruokakalenterille, joka ainakin meidän perheessä tulee käyttöön. Aina ei ole mahdollista suunnitella kaikkea ennakkoon, mutta joskus suunnittelu voi säästää aikaa ja vaivaa. Ruokakalenterin avulla voi myös valmistaa, että syödään tarpeeksi monipuolista ja vaihtelevaa ruokaa.

(Kirja saatu näkyvyyttä vastaan.)

Kaurapataleipä (resepti: perheen ruokavuosi, s.35)

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • kourallinen pellavansiemeniä
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl kuivahiivaa
  • 3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä (n. 42-asteista)

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää lämmin vesi ja sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12-24 tunniksi. Voit laittaa kulhon kohoamaan kylmään uuniin tai mikroon, sillä ne on varmasti vedottomia. Kumoa taikina reilusti jauhoitetulle pöydälle. Muotoile taikinasta pyöreä leipä, mutta älä vaivaa taikinaa. Peitä taikina liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia. Laita kannellinen, 2-3-litran uunipata kylmään uuniin ja laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Kun taikina on kohonnut pöydällä puolisen tuntia, ota kuuma pata uunista ja nosta taikina kuumaan pataan. Tee pinnalle terävällä veitsellä tai saksilla koristeviilto ja ripottele päälle hieman jauhoja. Laita kansi padan päälle ja nosta pata uuniin puoleksi tunniksi. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista 15 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ja tarjoile tuoreena.

Keittiössä iloinen pälpätys ja soppakauha viuhuu. Koko perheen ruokavuosi -kirjan arvontaan voit osallistua Huvikumpu -instagramissa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Omenaa on riittänyt tänä vuonna. Omenasta on tehty maisemakahvilan piirakkaa, omenajuustokakkua, sharlotkaa ja hilloa. Viikonloppuna leivottiin vielä omenavohveleita. Omena teki vohveleista ihanan kuohkeita. Ripaus kardemummaa ja kanelia sopi omenavohveleihin täydellisesti- tällä reseptillä ei voi epäonnistua. Koska meillä leivotaan niin usein vohveleita, olen hankkinut tuplavohveliraudan. Raudalla paistaa nopeasti vohvelit isommallekin porukalle.

Omenavohvelit

5 dl vehnäjauho
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 raastettua omenaa
1/2 dl sulatettua voita

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kardemumma kulhossa. Kaada keskelle puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito sekä kananmunat taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi ja raastetut omenat. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia ja paista vohvelit kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile omenahillon ja kermavaahdon kanssa.

Omenahillo

Tulosta KK:n sivuilta hauskat etiketit. Näitä kauniita etikettejähän voi käyttää myös muihin askarteluihin tai vaikkapa lahjojen koristeluun.

omenahillo

1 kg omenoita
1 dl vettä
3 dl hillosokeria
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
(halutessasi) 1 tl inkivääriraastetta

Kiehuta vesi ja sokeri, sekä paloittele pestyt omenat (meidän omput soseutui hyvin kuorineen). Laita mausteet kiehuvaan veteen, sekä omenanlohkot. Keitä kunnes seos soseutuu. Survo sauvasekoittimella sileäksi ja purkita desinfioituihin purkkeihin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Omenasato on tänä vuonna valtava. Sadosta on jo tehty Huvikummun -omenapiirakkaa, hilloa ja mehua. Tämä iso omenapuuvanhus on antanut omenoita yli omien tarpeiden. Puun sato on riittänyt meidän perheen lisäksi jo neljälle muulle ja vieläkin on lisää tulossa.

Tänä vuonna kokeiltiin leipoa venäläinen omenakakku. Omenakakku oli aivan mielettömän mehevä ja herkullinen jäätelön kanssa. Omenoita ei tässä kakussa tarvitse säästellä ja taikina sitoo kakun omenat yhteen. Kakku oli ihanan helppo tehdä lasten kanssa. Tämän kakun resepti oli otettava talteen ja varmasti tehdään sitä vielä monta kertaa uudelleen.

Alkuperäinen ohje- Soppa.fi

Omenakakku Sharlotka

Ainekset

  • 5 kpl Granny Smith-omenaa (tai reilusti kotimaisia hapokkaita omenoita, meillä n.15 kpl)
  • 3 kananmunaa (M-koko)
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • kanelia
  • tomusokeria

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka kevyesti. Voitele myös leivinpaperiarkki ja liimaa se vuoan pohjalle ja reunoille. Pese ja leikkaa omenat paloiksi siemenkotaa myötäillen. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vuokaan. Omenoita on vuoassa riittävästi, kun ne täyttävät vuoasta noin puolet. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja jauhot varovasti käännellen. Levitä paksu taikina vuokaan omenoiden päälle. Paista omenakakkua uunin alatasolla 20 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja irrota leivinpaperi. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle kanelia ja tomusokeria. Vinkki! Tarjoa kakku vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kanssa.

Katso myös resepti maisemakahvilan -piirakkaan.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram