Kirjoitukset avainsanalla Reseptit

Sain luettavaksi tämän ihanan naperosta nautikselijaksi ruokakirjan ja olemme viikon ajan kokeilleet erilaisia reseptejä kirjan ohjeilla. Koska perheessä on 9kk ikäinen vauva, kaikki sormiruoka -reseptit ovat todella tervetulleita. Kirjan reseptien avulla voi tehdä herkullisia ja terveellisiä ruokia, jotka maistuvat vauvan lisäksi myös vanhemmille lapsille sekä aikuisille.

Resetit ovat ihanan helppoja ja sopivat tavalliseen arkiruokailuun koko perheelle. Ohjeissa käytetään tavallisia ja terveellisiä perusraaka-aineita. Kirjasta löytyy erilaisia reseptejä aamupalasta iltapalaan, herkkuja unohtamatta. Kirjassa on paljon vinkkejä myös sormiruokailun aloittamiseen ja vauvan ravintoon. Viime viikolla kokeiltiin kirjan resepteistä mm. omena-porkkanamuffineja ja banaanilettuja aamupuurosta. Meillä ollaan kovia syömään puuroa ja sitä jää helposti yli aamuisin. Olen monesti tehnyt ylijääneestä puurosta sämpylöitä, mutta varmasti tulevaisuudessa tehdään näitä lettuja useammin.

Letut maistuivat myös perheen vanhemmille lapsille, jotka ovat alkaneet kapinoida puuroa vastaan. Näihin lettuihin "piilotettuna" puuroa ei voinut vastustaa, eikä lapset huomanneet mitään eroa "tavallisiin" lettuihin. Respeti on myös todella yksinkertainen ja helppo valmistaa nopeasti vain muutamasta raaka-aineesta. Täydellinen iltapala ja meidän vauvalle upposi lettu jos toinenkin!

Kiitos kolmelle äidille, intohimoiselle kokkaajalle ja bloggaajalle; Anjalle, Annille ja Minnalle upeasta kirjasta, joka kokoaa parhaat ruokareseptit samojen kansien alle. Kirja tuo valtavasti innostusta ja inspiraatiota omaan ruoan laittoon. Sain myös yhden kirjan arvottavaksi- osallistu arvontaan täällä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Nämä porkkanasämpylät ovat jääneet pysyvästi meidän arkiruokaan. Ylijääneen aamupuuron ja vauvalle tehdyn porkkanasoseen voi hyvin käyttää sämpylätaikinassa. Sämpylät maistuvat isommille lapsille, mutta myös erityisesti 9-kk ikäiselle vauvalle. Vauvan taikina on muuten sama, mutta suola jätetään siitä pois. On ollut myös ihana huomata, että vauvakin tykkää kovasti porkkanasämpylöistä ja saa syödä samaa ruokaa muun perheen kanssa. Monta muutakin herkkua on tehty Samasta padasta -kirjan ohjeilla, lue lisää täältä.

Oikaisian porkkanasämpylät (resepti Samasta padasta -kirjasta)

  • 500 g porkkanoita
  • 1 1/2 dl kylmää vettä
  • 20 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl (muscovado) siirappia
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 11-13 dl sämpyläjauhoja
  • (1-1 1/2 tl suolaa ei vauvalle)

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä pehmeiksi kannen alla, noin 12 minuuttia. Soseuta porkkanat kylmän vesitilkan kanssa aivan sileäksi sauva- tai tehosekoittimella. Liuota hiiva kylmään veteen. Sekoita muna, siirappi, öljy ja lämmin porkkanasose joukkoon. Vaivaa jauhot joukkoon, lopuksi desi kerrallaan, kunnes taikina on muovailtava ja pehmeää. Vaivaa vielä muutama minuutti. Laita vauvan taikina, esimerkiksi neljännes, toiseen kulhoon. Vaivaa suola loppu taikinaan. Kohota liinan alla 45 minuuttia. Levitä leivinpaperit kahdelle pellille. Muotoile taikinat pötköiksi jauhoitetulla alustalla, vaivaa mahdollisimman vähän. Ripottele hieman jauhoja päälle ja paloittele taikina 24 palaan. Voit myös tehdä vauvalle pienempiä sämpylöitä. Katso, että vauvan sämpylät eivät sekoitu muihin. Kohota sämpylät liinan alla muhkeiksi, noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista sämpylöitä 12-15 minuuttia, pelti kerrallaan.

Katso myös resepti juuresleipiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vietän syntymäpäiviäni elokuussa, juuri silloin kun mustikat ovat parhaimmillaan. Tein synttärivieraille viime viikolla valkosuklaa mustikkajuustokakun ja toisen samanlaisen kakun ystäville eilen. Nyt se on jo syöty, enkä yhtään ihmettele miksi. 

Turkkilainen jogurtti ja vaniljakastike sopii täydellisesti mustikoiden & valkosuklaan kanssa. Täytteeseen en lisännyt yhtään sokeria, sillä valkosuklaa riittää makeuttamaan kakun.

Valkosuklainen mustikkajuustokakku 

Pohja:

  • 180 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita tai margariinia

Täyte:

  • 2 dl vaniljakastiketta
  • 200 g tuorejuustoa
  • 400 g turkkilaistta jogurttia
  • 200 g valkosuklaalevy
  • 2 dl mustikoita
  • 8 liivatelehteä

(halutessasi) Jogurttisydämet päälle

  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 200 g tuorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 liivatelehteä
  • mustikoita

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi ja kaneli. Painele keksimurska 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa vaniljakastike ja sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti ja murskattu valkosuklaalevy. Soseuta mustikat ja ota siitä sivuun 1 dl. Lisää 1 dl mustikkasosetta tuorejuustoseokseen. Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta 1dl mustikkasosetta ja lisää liotetut liivatelehdet joukkoon. Kaada mustikkaliivate seos varovasti tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike nostellen seokseen. Kaada valmis täyte keksipohjan päälle. 

Valmista kakkuun lisäksi valkoinen täyte, jolla voit marmoroida kakun pintaan sydämiä.  Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja murskattu valkosuklaa keskenään. Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta lehdet kerman kanssa varovasti ja kaada seos varovasti tuorejuustoseokseen. Laita lusikalla valmista seosta kasoina kakun päälle ja vedä veitsellä sydänkuvioita kakun pinnalle.  Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja koristele mustikanvarvuilla & mustikoilla. 

Katso myös resepti mustikkapiirakkaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö- Lejos 

Kesällä retkeillään ja mökkeillään paljon. Lasten myötä eväät ovat yksi tärkein osa retkeilyä. Eväiden pitää olla helppoja ottaa mukaan, herkullisia ja mielellään myös terveellisiä. Kolmen lapsen kanssa ei ole aikaa hifistellä mahdottomasti eväiden suhteen ja pingottaa ei ehdi. Reissuun on päästävä mahdollisimman helposti ja kivuttomasti tai muuten jää koko retki tekemättä. 

Tähän elämäntilanteeseen yhden vastasyntyneen ja kahden taaperon kanssa sopii hyvin Ruotsista maailmalle levinnyt lagom - elämäntapa ja ajattelumalli, jossa kaikkea on kohtuudella. Lagom tarkoittaa, että kaikkea on juuri sopivasti – ei mitään liikaa tai liian vähän. Lagom-ajattelutavan kautta etsitään tasapainoa ja tehdään asioita kohtuudella - ei stressiä, pingottamista tai ylisuorittamista. Juurikin tervetullut ajatusmalli meidän perheeseen! 

Tämän ajattelutavan ympärille on Lejos lanseerannut kanafileet, jotka ovat lisäaineettomia, runsasproteiinisia, vähärasvaisia, maukkaita, helppoja ja nopeita käyttää. Säilyke on aina helppo kuljettaa mukana piknikillä, mökillä tai veneessä. Kanafile on monipuolinen ja se soveltuu salaatteihin, pastaan, voileivän päälle, burgerin väliin, osaksi lounasta tai miltei mihin vaan.

Tärkeintä eväiden valmistelussa on, että voidaan ilman pingottamista koko perhe osallistua niiden tekemiseen. Seitsemän ja kuusivuotiaalta onnistuu hyvin alusta loppuun näiden piknikrullien ja salaatin valmistaminen yhdessä vanhempien kanssa. Muistan vielä hyvin, kuinka lapsena parhaalta maistui retkellä itse valmistetut eväät. Ja mikä siinä onkaan, että ulkona ruoka maistuu aina niin täydelliseltä? Ihan ilman stressiä ja pingottmaista- lagomisti ja helposti! Voi kumpa aina olisi kesä. 

Kanafile rullarieskat

  • 1 paketti rullarieskoja (7kpl)
  • 6 x kanafile tomaattikastikkeessa, 90g tölkki
  • 400 g Tuorejuustoa esim. chili
  • Salaatinlehtiä
  • Basilikaa tai perisljaa maun mukaan
  • Voitele rieska tuorejuustolla ja pilko väliin kanafile ja salaatit. Rullaa rieska ja leikkaa n. 4 cm paloja. 

Psst. Lejoksella on käynnissä kisa, jossa on pääpalkintona kahden hengen viikonloppu Lagomisti Helsingissä hotelli Radisson Blue Seasidessa + illallinen (viikonloppu 2 hh/2 vrk arvo noin 230€ menun arvo noin 90€). Seuraa Lagomia instassa ja tägää kaverisi, kenen kanssa haluaisit viettää viikonlopun Lagomisti Helsingissä. 

Kommentit (1)

Vierailija

Hei!

Kiitos ohjeesta! Tätä täytyy kokeilla. Harmillista, että kanan rintafileessä on niin runsaasti suolaa...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012