Varmasti monessa muussakin perheessä on Frozen villitys ja askarteluideoita aiheen tiimoilta on toivottu. Näitä askarteluita voi tehdä  lasten kanssa helposti vaikkapa juhlissa, jos ei etukäteen ehdi. Kaikkea ei tarvitse aina ostaa valmiina ja paljon voi lastenjuhlien eteen tehdä itse. Sitäpaitsi jo itse valmistelu ja yhdessä tekeminen voi olla mukavaa lastenkin mielestä. Kokosin tähän vanhoista blogipostauksista yhteen ideat, jotka sopivat tuon teeman ympärille hyvin ja käyvät koristeina Frozen -juhlissa. 

Paperisiin lumikiteisiin löydät ohjeen täältä, klik. Lumikiteistä voi tehdä kutsukortteja, pöytäkoristeita, nimilappuja tai laittaa vaikkapa pöydän päälle roikkumaan. 

Suolalla kasvatetut tuikkukipot toimivat katseenvangitsioina Frozen -juhlissa. Upea huurrekide syntyy kippojen pintaan muutamassa päivässä. Kynttilän loisteessa suola kimaltelee kuppien pinnassa kauniisti. 

Laitat lasikupin pohjalle muutaman lusikallisen merisuolaa ja vettä niin, että suola peittyy. Pyöräytä suolaa kupissa niin, että reunat kostuvat. Aseta kupit lämpimään paikkaan kasvamaan. Nämä huurrekupit "kasvatettiin" hyllyn päällä. Jos haluat vaikkapa sinertävän lopputuloksen, lisää elintarvikeväriä hieman suolan sekaan. Aikaa näiden tekemiseen menee vain hetki, tarkemmat ohjeet tuikkujen valmistukseen löydät täältä, klik.

Soodataikinakoristeet ovat mukavia tehdä ja hurmaavat keveydellään. Pintaan tulee hieman kimaltava kuvio ja lumikiteen malliset koristeet sopivat vaikkapa Frozen -juhlien pöytäkoristeiksi, servettien painoksi, roikkumaan pöydän päälle tai lahjapaketin mukaan. Aikaisemmin tehtiin soodataikinasta koristeita joulukuuseen.

Soodataikina (n. 8-20 kpl koristeita koosta riippuen)

1dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa
1,25 dl vettä
Kaulin & muotteja
Pitsiliina, kuviolautasia tai liinoja muotoiluun 
Puutikku 

Laita maissitärkkelys, sooda ja vesi kattilaan. Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy. Siirrä kiinteä taikina kulhoon ja peittele kostealla liinalla. Massa on valmista muotoiltavaksi jäähdyttyään. Kauli soodataikina mielellään muovialustan tai liinan päällä noin 0,5 cm ohueksi levyksi. Paina kuvioita pitsiliinalla tai kuviolautasen pohjalla (esim.kastehelmi) ja muista tehdä reijät ripustuslenkeille. Anna valmiiden koristeiden kuivua yön yli huoneenlämmössä tai 75 asteessa uunissa noin 1h. 

Hyödynnä vanhojen joulukalentereiden, muropakettien tai servettien kuvat ja tee kauniita jäälyhtyjä. Ohjeen näihin Frozen -jäälyhtyihin löydät täältä -klik. 

Jäädytä pienet "timantit" Led -valonauhan ympärille tai tee sinertäviä jääkoristeita rautalangasta roikkumaan ulos. Ohjeen löydät täältä, klik. 

Onko sinulla askarteluideoita Frozen teeman ympärille? Kaikki ideat otetaan ilomielin vastaan! 

Kommentit (4)

Vierailija
6/4 | 

Tein ensimmäisen kerran tuota soodataikinaa ja en saanut siitä sellaista, että se olisi ollut helppo kaulia ja sydämien pinnasta tuli jotenkin röpeliäinen. Onko siihen joku kikka jolla tämä välttyisi?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla