Kirjoitukset avainsanalla blogiyhteistyö

kaupallinen yhteistyö- Kodin Terra

Piipahdin uudistuneen Kodin Terran avajaisissa ja puutarhamyymälässä. Tämä hetki on mielestäni parasta aikaa keväästä, kun ensimmäiset kukat tulevat myymälöihin. Tuolla kukkameren keskellä kävellessä tulee niin kesäinen ja levollinen olo. Muutaman kerran olemme ajelleet autolla lasten kanssa ihan vain ihastelemaan puutarhamyymälän upeita kukkia.

Keväällä puutarhasuunnitelmat yleensä paisuvat ja omassa mielessään sitä rakentaa pihalle jo valtavia istutuksia ja keittiöpuutarhaa. Tänä vuonna olen ajatellut olla maltillinen ja istuttaa vain muutaman taimen- kuten kesäkurpitsaa sekä avomaan kurkkua. Ne viihtyvät hyvin meidän pihalla yrttilaatikoissa ilman sen suurempaa huolta ja tuottavat mukavasti satoa syksyllä. Muut yrtit ostan kesäkeittiöön valmiina Kodin Terrasta. Katso ohje itsetehtyihin taimipotteihin täältä.

Kodin Terran myymälän puoli oli uudistunut avaraksi ja kaupasta oli helppo löytää tarvitsemansa. Ajatuksena oli laittaa meidän kuisti kesäkuntoon ja istuttaa pelargoniat sekä kesäkukat sinne. Kuistin olen laittanut yleensä vapuksi valmiiksi, kun ilmat ovat sopivan lämpimiä kesäkukille. Keväästä pitkälle syksyyn meillä on tapana istua kuistilla kahvikuppi kädessä aamuisin. Noita hetkiä ei voita mikään ja usein siinä istuskellessa vierähtää tunti jos toinenkin. Siksi on ihana laittaa kuisti kesää varten kauniiksi.

Kodin Terrasta ostin kuistille edulliset pelargoniat, orvokit ja hortensian. Löysin myös harmaat saviruukut ja punotun magrame -amppelin. Kesäkukkien keskellä kummasti kaikki huolet unohtuu. Ihmeellistä, kuinka suuri voima kukkasilla ja ihanilla väreillä onkaan. Suosittelen jokaisen ympäröimään itsensä kukilla pitkän talven jälkeen. Suurten ikkunoiden ja valon ansiosta kukat viihtyvät kuistilla. Varsinkin pelargoniat ovat ihanan helppohoitoisia ja kukkivat kuistilla läpi kesän. Sopivan viileässä kellarissa ne saa talvehtimaan seuraavaa kesää varten. Hortensia kuuluu myös meidän lempikasveihin ja oikealla hoidolla sen saa kukkimaan koko kesän.

Löysin Kodin Terrasta myös ihanat istumatyynyt ja maton kuistille. Muutamalla pienellä tekstiilillä kuistin ilme muuttui kertaheitolla. Kurainen eteinen muuntui pienellä vaivalla sisustuksen ja kukkien myötä heti kutsuvaksi kesähuoneeksi. Vaikka tila on pieni, sinne mahtuu juuri sopivasti pieni pöytä ja muutama tuoli. Kaunis ja kestävä matto löytyi myös Kodin Terrasta kuistille. Kuistin maton on oltava muovia, jotta sen saa puidettyä puhtaana ja se kestää kaiken sen kulutuksen.

Tervetuloa kevät ja aurinkoiset aamut, meillä ollaan jo valmiina! Vaikka vähän sataisikin, kyllä täällä kuistilla tulee kesäinen mieli. Voit käydä myös katsomassa tuotteita Kodin Terran sivuilta.

Kommentit (1)

Clara
Liittynyt27.2.2018

Aivan ihana ja romanttinen kuisti😍! Nuo tuolit ja tuo pöytä😘 Kesäkukat ovat kivoja myös parvekkeella, kuistilla, patiolla tai terassilla - ei välttämättä tarvitse olla omaa puutarhaa/pihaa, jotta voisi nauttia kesäisistä kukkasista. Minulla on parvekkeella orvokkeja ja perinteisiä pelargoneja + jalopelargoneja sekä tomaatintaimia. Hortensiatkin ovat tosi nättejä, mutta en ole vielä kertaakaan ostanut niitä. Söpössä amppelissa on tuo sisällä oleva hortensia😊, oletko itse tehnyt sen?

Minkä rotuinen on Ransu on? Aika valloittavan oloinen koira😍

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö - Suomen Lähetysseura

Välillä on vaikea muistaa, että kaikkialla asiat eivät ole näin hyvin. Olemme onnekkaassa asemassa täällä pohjolassa ja haluaisin opettaa lapsilleni välittämisen merkityksen. Sen, että jokaisella ihmisellä on väliä, myös kaukana meistä olevilla lapsilla. Elämän edellytykset ovat tänä päivänä paljon siitä kiinni, mihin maahan satumme syntymään ja minkälaisiin oloihin. Kouluun pääsy tai tasa-arvo ei ole itsestään selvää ja mielestäni näistäkin asioista olisi tärkeää puhua myös lapsille.

Tahtoisin antaa lapsille ymmärryksen siitä, että omilla teoilla on todellakin merkitystä ja jokainen voi oikeasti auttaa. Pienistä teoista voi kasvaa jotain suurta, sillä lapsissa asuu tulevaisuuden valo. Jos jokainen tekee tasa-arvoisemman tulevaisuuden eteen jotain ja välittää, se kantaa varmasti hedelmää joskus. Yhdestä kädenojennuksesta ja pienestä teosta voi lähteä liikkeelle paljon. Sen sijaan että asennoituisimme ”mitä väliä, jos tansanialainen vammainen lapsi ei pääse kouluun”, asennoidumme, että ”sillä todellakin on väliä ja meidän on tehtävä asialle jotain”.

On joskus vaikea auttaa lapsia hahmottamaan minkälaisia kehitysongelmia maailmassa on. Olen huomannut, että tarinoiden ja satujen avulla lapsi ymmärtää ympäristöstään parhaalla tavalla. Vuosituhannen sadut ovat oiva esimerkki siitä, miten tarinoiden avulla voi opettaa välittämisen merkityksestä. Vuosituhannen sadut kertovat suurista ongelmista pienten tarinoiden kautta. Kertomusten eläimet etsivät ja löytävät rarkaisun avaimet yhdessä. Suuri nälänpoistojuhla, neuvokkaasti neuvolaan ja romuvuori kuuluvat kirjan tarinoihin. Voit tulostaa kirjan täältä.

Myös yhdessä lahjoitettu raha auttaa lasta konkereettisesti ymmärtämään, että asioihin voi vaikuttaa. Se kertoo siitä, että meidän asenteella on väliä. Lapsen kanssa voi yhdessä valita, lahjoittaako esim. lapsen koululutarvikkeisiin, äidin ja vauvan neuvolatarkastuksiin tai vaikka vammaisen lapsen koulukyyteihin. Tätä toimintaa on mahdollista tukea Suomen Lähetysseuran kautta. He työskentelevät monessa maassa muun muassa vammaisten lasten aseman parantamiseksi ja syrjivien asenteiden muuttamiseksi. Nämä lapset elävät kehitysmaissa turvatonta arkea, johon kuuluu usein eristämistä ja hyväksikäyttöä. Lahjoittaa voi täältä.

On tärkeä auttaa lapsia ymmärtämään oman asenteen merkitys ja kyky vaikuttaa. Sillä todella on väliä, minkälaisilla silmillä meidän lapset tulevaisuudessa katsovat maailmaa. Haluan tehdä kaikkeni, että siinä maailmassa ojennettaisiin käsi selän kääntämisen sijaan. Katsottaisiin toista silmiin rakkaudella.

Kaupallinen yhteistyö - Suomen Lähetysseura

Kommentit (1)

Clara
Liittynyt27.2.2018

Todella hyvä kirjoitus tuikitärkeästä aiheesta! Olen itse seurannut Suomen Lähetysseuran työtä jo lapsesta saakka mm. SLS:n julkaiseman lehden (Lähetyssanomat) kautta, ja mielestäni se on Suomen paras lähetysjärjestö. Lähetystyö on vuosikymmenten kuluessa muuttunut aika paljonkin, sillä siinä korostuu kristinuskon ydinasia: lähimmäisenrakkaus ja lähimmäisen auttaminen - uskontoa ei mitenkään "tuputeta" avunsaajalle.

Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että lapset oivaltavat helposti satujen ja tarinoiden avulla eri teemojen (esim. ystävyys, lähimmäisenrakkaus, erilaisuus, monikulttuurisuus) merkityksen.

Olisi kiva lukea myös jatkossa kehitysyhteistyö-/hyväntekeväisyysaiheisia blogikirjoituksia😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö Crème Bonjour 

Vaihto-oppilasvuotena Ruotsissa löysin minikrustadit monesta seisovasta pöydästä ja sen jälkeen niitä on tehty kotonakin erilaisin täyttein. Nämä pienet herkut sopivat erinomaisesti arjen herkkuhetkiin, mutta toimivat myös juhlissa alkupaloina.

Sain Crème Bonjourilta kokeiltavaksi kahta uutta makua; Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuusto ja Oliivi & Yrtit -tuorejuusto. Halusin kokeilla näitä minikrustadeiden täytteenä. Näissä tuorejuustoissa on niin paljon makua, että mausteita ei tarvinnut lisätä ollenkaan. Minikrustadit tekee entistäkin nopeammin käyttämällä näitä maustettuja tuorejuustoja. Osa meidän perheestä on kasvissyöjiä, joten olen tottunut tekemään aina kasvisversion myös tarjottavista herkuista. Välimerentäyte maistuikin erinomaiselta ja jää varmasti meidän vakioreseptiksi.

Kummatkin täytteet tekee helposti. Krustadit kannattaa kuitenkin täyttää vasta juuri ennen tarjoamista, jotta ne säilyvät hyvinä mahdollisimman pitkään. Lopuksi krustadit voi koristella tuorein yrtein.

välimerentäyte

  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 100 g oliiveja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g fetajuustoa
  • 200 g Crème Bonjour oliivi & yrtit -tuorejuusto
  • 1 dl persiljaa

Huuhtele oliivit, jotta liika suola lähtee pois. Pilko fetajuusto, oliivit ja persilja kulhossa esim, saksilla leikellen. Purista valkosipulinkynsi.Yhdistä täytteen kaikki aineet keskenään tahnaksi ja jaa krustadeille. Koristele oliiviviipaleella ja persiljalla.

kinkkutäyte

  • 75 g palvikinkkua
  • 200 g Crème  Bonjour pekoni & sipuli -tuorejuusto
  • 1 dl persiljaa

Hienonna kinkkutäyte ja yhdistä Creme Bonjour pekoni & sipuli sekä persilja. Täytä Krustadit ja koristele lopuksi persiljalla. 

Lue lisää reseptejä täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö- Sinituote

Meillä on yläkerrassa kylppäri, jonne rempattiin myös vauvalle hoitopiste. Vauvan ja lasten myötä kylpyhuone on kovassa käytössä. Siivottavaakin kotona riittää kolmen lapsen jälkeen, mutta onneksi koko perhe osallistuu kodin siivoukseen. Yhteisten tilojen siivous kuuluu kaikille ja oikeanlaiset siivousvälineet helpottavat työtä kummasti. Innoissamme tutustuttiin yhdessä lasten kanssa siivoukseen saatuihin välineisiin. Esimerkiksi hiussieppari herätti heti ihastusta tässä pitkätukkaisten perheessä.

Vauva on alkanut sormiruokailemaan ja vauvan ruokailun jälkeen keittiössä rikkasetti on tärkeä väline. Rikkasetti on SINI 30v. kampanjan kunniaksi tehty erikoisvärillä, joka on tyylikäs kuparin väri. Se sopiikin erinomaisesti meidän keittiön kuparin väristen vetimien kanssa yhteen. Tässä testattiin kuka ehtii ensin nappaamaan vauvalta tippuneen ruoan- Ransu -koira, rikkasetti vai Lilli -kissa. Tällä kertaa ehdittiin ennen koiraa. Rikkasetti sai siis jäädä meidän keittiöön pysyväksi välineeksi.

Vanhemmat lapset jopa nauttivat siitä, kun laitetaan musiikki soimaan ja moppi viuhumaan yhdessä. Näiden uusien siivousvälineidenkin testaus oli hauskaa ja esimerkiksi ihmesieni herätti lapsissa kummastusta. Lasten oli helppo pestä kovia pintoja ihmesienellä, sillä sieni puhdistaa ilman pesuaineita.

Nämä kylppärin siivoukseen tarkoitetut täsmätuotteet tulivat enemmän kuin tarpeeseen. Löydettiin tytön kanssa mm. kaapistosta vanhoja lasten piirtämiä piirrustuksia. Kaikki kylppärin tasot valaistuivat kummasti ihmesientä ja jynssäriä apuna käyttäen. Lattianpesussa käytettiin monitoimimoppia ja sen vaihto-osia. Kylpyhuonepesintä ja saumaharjaa. Kylpyhuonepesimellä sai helposti laatat puhtaaksi ja saumaharjalla siivosi pienetkin saumojen välit puhtaaksi. Tehokas kolmiteräinen kuivain kuivasi lopuksi lattian tehokkaasti. Nämä kylpyhuoneen siivousvälineet saavat jäädä vakituisesti meidän käyttöön. Verrattuna aikaisempaan moppiin ja pieneen käsikuivaimeen nämä toimiva uskomattoman tehokkaasti ja selkää säästäen. Lue lisää Sini -tuotteista.

Koko siivousurakan jälkeen tyttö toivoikin omaa ihmesientä huoneeseensa ja sen lupasin hänelle ostaa. Kuulema sitä varten, kun pikkuveli alkaa kohta piirtelemään seinille. Sain myös arvottavaksi 5 kpl 100 euron arvoista tuotepakettia. Osallistua voit kommentoimalla kuinka usein teillä pestään kylppäri? Palkinto arvotaan 15.3.2018 kaikkien arvontaan osallistuneiden kesken. Lue arvonnan säännöt täältä.

Yksi tuotepaketti sisältää:
1 kpl SINI Rikkasetti (kampanjavärit: kupari, hopea, valkoinen)
1 kpl SINI Monitoimimoppirunko (Kampanjavärit: kupari-valk ja hopea-valk)
1 kpl SINI Laminaattipyyhin
1 kpl SINI Laattamoppi
1 kpl SINI Wc-harja (kampanjavärit: kupari, hopea ja valkoinen)
1 kpl SINI Teräväkuivain (kampanjaväri hopea)
1 kpl SINI Saumaharja
1 kpl SINI Kylppäriliina
1 kpl SINI Hiussieppari

Kommentit (63)

VenlaV

Fiiliksen ja tilanteen mukaan. Meillä on kaksi vessaa ja yksi kylppäri, joita siivotaan sen mukaan kuinka paljon kiitä käytetään. :)

Jutta

Täälläkin kolme lasta, joista nuorin juuri sormiruokailua harrastava 9kk. Siis tuttu tilanne. Jotain siivotaan koko ajan ja joka päivä ja kylppäri ja vessat kerran viikossa perusteellisesti.

Vierailija

Meidän kylppäri pestään liian harvoin :(. Tavoite olisi kerran kuussa, muta nyt on pesty pari kertaa vuodessa. Ryhtiliike eli tavoite toteutettava heti tänä vuonna.

Leena1381

Kylppärin seinät, suihkukaappi, lattia ja sauna pestään kerran kuukaudessa. Wc-pönttö ja lavuaari sekä kaapiston pinnat ja peili pestään viikoittain.

inkku

Siivoan joka päivä vc :n pöntön ja kerran viikossa pesen lattiat pesualtaat pesen tarvittaessa kaakeleita myös puhdista tarvittaessa 

kasis

Pesuhuone siivotaan, kuten muutkin tilat, viikoittain, mutta 2-3 kertaa  vuodessa "suursiivous", jolloin seinien yläosatkin puhdistetaan

Saila

Kylppärin wc-alue pestään kerran viikossa, mutta itse kylppäri tulee pestyä kyllä aivan liian harvoin :/ Nyt olisikin kyllä siivoussetti tarpeen, jospa se innostaisi kylppärin jynssäykseen...

Nainen -83

Tarpeen mukaan, mutta kunnolla vähintään kerran kahdessa viikossa. Kelpaisi setti!

Elise H.

Vähintään joka toinen viikko, tai tarvittaessa useamminkin :)

Mukana ihanassa arvonnassa!

Anskutin

Kylppäri kuivataan lastalla aina suihkun jälkeen, ja pestään viikoittain. Kunnon jynssäys hieman harvemmin tarpeen mukaan.

MEREEJA

Kylppäri pestään kerran kuussa perusteellisesti. Viikkosiivouksen yhteydessä wc-istuin ja allas tarvittaessa.

Sirkkalampi

Kylppärin siivoan pari kertaa viikossa, kerran kuussa "suursiivous".
WC-pöntön tarpeen mukaan useamman kerran viikossa ;)
Peilikaapin lasit ja suihkuseinän useamman kerran viikossa.

Pitkätukkainen

Kerran viikossa tulee kylppäri pestyä ja imuroitua, ihan jynssättyä vain tarvittaessa harvemmin.

Tuollainen hiussieppari olisi varmaan todella kätevä...

Vierailija

Juuri samoilla hankaimilla pesemme tarpeen mukaan mutta katosta lattiaan 3 krt vuodessa kiilloitusta ja viemärin pesua useammin

Vierailija

Kylppäri jää meillä aina viimeiseksi siivottavaksi, parikin kuukautta onnistun välttelemään sitä :D Uusilla välineillä saattaisi siivousintokin kokea heräämisen!

Milwiina

Likastuvimmat osiot kuten pesuallas ja pönttö kerran viikossa. Lattiat noin kerran kuussa. Suihkuseinät ja lattiasaumat noin kaksi-kolme kertaa vuodessa.

villasukka-81
Liittynyt12.2.2018

pari kertaa kuukaudessa tulee kylpyhuone ja suihku siivottua - puulämmitteinen sauna useammin, koska sitä puun roskaa tuntuu tulevan niin paljon. vessa pestään kerran viikossa.

Pujo

Ei tarpeeksi usein. Välillä ihan hävettää ja pitää käydä "salaa" siivoamassa yllätysvieraiden saavuttua. :)

Matilde

Joka päivä pientä putsausta, että yleissiisteys säilyy. Kerran viikossa kunnollinen siivous ja puhdistus.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012