Voiko söpömpää kesädrinkin koristetta olla? Koska meidän pihalla kasvaa valtava määrä ruusuja, näitä sokeroituja ruusun terälehtiä on pitänyt tehdä jo monena kesänä. Aikaisemmin on tehty leivontaan ruususokeria – katso ohje täältä. Terälehdet oli helppo tehdä, ja niistä tuli tosi kauniita. Kukat myös antavat pienen hienostuneen maun juomaan. Kakun koristeina nämä kukan terälehdet olisivat myös upeita.

Sokeroidut ruusunterälehdet

Irrota terälehdet varovasti ruususta. Pidä muut kukat maljakossa. Pyyhkäise terälehtiin munanvalkuaista ohuella siveltimellä. Ripottele terälehdille varovasti sokeria ja nosta ritilälle kuivumaan. Anna kuivua n. 1 vrk. Laita terälehdet heti valmistuttua tarjolle tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa. Muista, että terälehtien väri ja maku haalistuvat ajan myötä, joten nauti ne kuukauden sisällä valmistuksesta.

Katso myös resepti ruususokeriin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012