Puolukkaa on tänä vuonna paljon ja leivottiin viikonlopuksi herkullinen juustokakku. Valkosuklaa sopii täydellisesti puolukan kanssa. Juustokakkujen tekeminen on helppoa ja kakuissa harvoin epäonnistuu. Koristeltiin lopuksi kakku puolukka-kaurapaistoksella. 

Valkosuklaa-puolukkajuustokakku 

Pohja:

  • 180 g digestive
  • 100 g voita
  • 1 tl kanelia

Täyte:

  • 2½ dl vaniljakastiketta
  • 200 g tuorejuustoa
  • 400 g maustamatonta jogurttia
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 dl puolukoita
  • 10 liivatelehteä

koristelu: 

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi ja kaneli. Painele keksimurska 10 cm korkeaan ja 20 cm leveään irtopohjavuokaan. Vatkaa vaniljakastike ja sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti ja murskattu valkosuklaalevy. Soseuta puolukat ja ota siitä sivuun 1 dl. Lisää 3 dl puolukkasosetta tuorejuustoseokseen. Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta 1dl puolukkaasosetta ja lisää liotetut liivatelehdet joukkoon. Kaada puolukkaliivate seos varovasti tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike nostellen seokseen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja koristele halutessasi puolukka-omenapaistoksella. 

Katso resepti porkkana-juustokakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012