
Puolukkaa on tänä vuonna paljon ja leivottiin viikonlopuksi herkullinen juustokakku. Valkosuklaa sopii täydellisesti puolukan kanssa. Juustokakkujen tekeminen on helppoa ja kakuissa harvoin epäonnistuu. Koristeltiin lopuksi kakku puolukka-kaurapaistoksella.
Valkosuklaa-puolukkajuustokakku
Pohja:
- 180 g digestive
- 100 g voita
- 1 tl kanelia
Täyte:
- 2½ dl vaniljakastiketta
- 200 g tuorejuustoa
- 400 g maustamatonta jogurttia
- 200 g valkosuklaata
- 3 dl puolukoita
- 10 liivatelehteä
koristelu:
- Puolukka-omenapaistos- katso resepti.
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi ja kaneli. Painele keksimurska 10 cm korkeaan ja 20 cm leveään irtopohjavuokaan. Vatkaa vaniljakastike ja sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti ja murskattu valkosuklaalevy. Soseuta puolukat ja ota siitä sivuun 1 dl. Lisää 3 dl puolukkasosetta tuorejuustoseokseen. Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta 1dl puolukkaasosetta ja lisää liotetut liivatelehdet joukkoon. Kaada puolukkaliivate seos varovasti tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike nostellen seokseen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja koristele halutessasi puolukka-omenapaistoksella.
Katso resepti porkkana-juustokakkuun.