Täällä on pitänyt kiirettä, kuitenkin ihan positiivista sellaista. Sillä meillä on valokuvattu jouluisia juttuja jo nyt ja on myös tehty tulevan talven töitä. Tiedän- ajoissa ollaan ja tänä vuonnaKAAN ei joulu pääse yllättämään meitä! :)  Hieman höpsähtänyt olohan siitä seurasi, mutta lapset nauttivat silti jo talvisesta tunnelmoinnista ja askarteluista. Lastenhuoneeseen löysin suloiset "torivalot" Bauhausista ja pienen lintuhäkin H&M homesta omenapuun oksaan kiikkumaan. Muutama valokuva jo nyt, lisää askarteluita ja kuvia lupaan lähempänä h-hetkeä.

Nyt on aika huokaista, kuvaukset on ohi ja leivottiin sen kunniaksi omenapiirakkaa! Omia omenoita ei tänä vuonna tullut puihin kuin muutama hassu, mutta onneksi saatiin omenaa muualta. Tämä herkullinen omenan, rahkan ja kanelin yhditelmä maistui jokaiselle.  

Pohja

150 g voita
3 dl sokeria
1 dl maitorahkaa
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

Täyte

5 omenaa
2 tl kanelia
3 rkl sokeria
1 dl kermaviiliä
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
vanilija-aromia tai vanilijasokeria

​Vispaa voisula, kermaviili, rahka ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon vehnäjauho-kaneli-leivinjauheseos ja sekoita keskenään tasaisesti. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille. Lado suikaloidut omenaviipaleet täytteen päälle. Ripottele päälle hieman kanelia ja sokeria maun mukaan. Sekoita rahka/kermaviilitäyte ja kaada lopuksi omenoiden päälle. Paista 200 asteessa n.30 min. 

Tämä päivä on mennyt pakkaillessa ja järjestäessä asioita kuntoon. Sillä huomenna meidän olisi tarkoitus lähteä reissuun Italiaan muutamaksi viikoksi. Ensimmäinen reissu koko perheen kanssa vähään aikaan ja matkajännitystä on ilmoilla. Miten me selvitään kahden pienen vilkkaan taaperon kanssa reissusta ehjin nahoin? Luulen, että yllätyksiä ei ainakaan pääse matkalta puuttumaan ja menoa tulee riittämään ihan ilman sen suurempia suunnitelmia! ;) 

Kommentit (3)

Tanja

Kuuluuko rahka oikeasti myös pohjaan? Sitä kun ei mainita ollenkaan ainesosaluettelon jälkeen? Tuleeko kermaviiliä myös päällisen rahkatäytteeseen? Siis kermaviiliä ja rahkaa molempia sekä pohjaan että täytteeseen?

Tanja

Kiitos paljon vastauksesta! Ohjeen tallensin kirjanmerkkeihin. Pitänee viikonloppuna kokeilla. =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram