Kokosin yhteen meidän Tukholman suosikkikohteet lasten kanssa. Naapurimaassa riittää niin paljon nähtävää ja koettavaa.

1. Junibacken

Söpöt Lingrenin saduista tutut pienoismaailmat houkuttelee lapset leikkimään. Junibackenin läpi kulkee satujuna, joka on jännittävä lasten mielestä. Satujunan kiertää Eemelin Kissankulman, Ronja Ryövärintyttären metsät ja monen muun suositun satumaailman. Junibackenissa vierähtää helposti muutama tunti ja etenkin pienet lapset olivat paikasta innoissaan. Peppi Pitkätossun Huvikumpu, Katto Kassisen asunto ja muut suositut satumaailmat saivat lapset huokailemaan ihastuksesta. Lue lisää Junibackenista. 

2. Skansen

Yksi meidän suosikkikohteista on Skansen. Täällä on vierailtu jo useaan otteeseen ja joka kerta paikka ihastuttaa yhä uudelleen. Skansen on maailman vanhin ulkoilmamuseo, jossa esitellään Ruotsin taloja ja maalaismaisemia kotieläimineen. Skansen on aivan erityinen paikka ihan keskustan liepeillä. Rakennukset Skanseniin on tuotu eri puolilta Ruotsia. Tänne kannattaa varata koko päivä aikaa varsinkin lasten kanssa, sillä tekemistä ja nähtävää riittää. Skansenille voi mennä piknikille omien eväiden kanssa, mutta täältä löytyy myös hyviä ruokapaikkoja. Esimerkiksi "markkinakadulta" voi ostaa vanhanaikaisia herkkuja ja mini-skansenin luona on muutama ravintola. Lue lisää Skansenista.

3. Tekniska Museet

Hieman vanhempien lasten kanssa mukava paikka vierailla on Tekniska Museet. Jos haluaa kiertää kaikki museon näyttelyt, kannattaa tänne varata koko päivä aikaa. Museon ulkopuolella riittää myös paljon nähtävää ja lasten leikkialueita. Täällä pääsee tutustumaan hauskalla tavalla tekniikkaan, robotteihin ja luonnontieteeseen. Tämän hetken näyttelynä on Making Human Machines Robots, joka on nähtävillä 15.3.2020 asti. Lue lisää Tekniska Museet ja robottinäyttelystä.

4. Perhosmaa ja Haga Ocean-merimaailma

Tämä paikka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella. Perhostalo ja merimaailma ovat yhteydessä toisiinsa ja sisään merimaailmaan pääsee samalla lipulla. Perhosmaassa on vähintään 700 erilaista perhosta, papukaijoja ja muita eläimiä. Polun varrella on pieniä puroja, kala-altaita ja trooppinen metsä kukkasineen. Haga -ocean merimaailmaan pääsee kulkemaan perhosmaan läpi. Upea hai-akvaario on pohjoismaiden suurin. Oli vaikuttavaa seistä ison haiakvaarion alla ja edessä, kun hai ui suoraan kohti. Merimaailmassa on nähtävillä myös paljon muuta merenalaista elämää. Koko paikassa vietimme toista tuntia. Lue lisää perhosmaasta ja Haga Ocean-merimaailmasta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla