Ruusujen aika on koittanut omalla pihalla. Näiden kukinta kestää vain pienen hetken ja mietin, miten saisin hyödynnettyä ne parhaalla mahdollisella tavalla. Osa ruususista on menossa ystäväni häihin ensi viikonloppuna, mutta silti niitä riitti poimittavaksi kotiinkin. Kokeiltiin keittää ruusuista marmeladia. Voisiko herkullisempaa "prinsessaruokaa" aamupalalapöytään olla. Ruusun terälehdistä, raparperista ja sitruunasta valmistettu marmeladi on helppo ja nopea valmistaa. Kotiin levisi ihana tuoksu marmeladia tehdessä. Marmeladia voi käyttää paahtoleipien, kakkujen ja esim. muurikkalettujen päällä. 

Ruusumarmeladi

  • 1 1/2 l ruusun terälehtiä
  • 7 dl vettä
  • 2 raparperin vartta
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 4,5 dl sokeria

Keitä ruusun terälehtiä vedessä n.8 minuuttia. Kaada keitetty ruusuvesi siivilän läpi puhtaaseen kattilaan. Leikkaa kuorittu raparperin varsi n. 1 cm palasiksi.  Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori ja purista sitruunavesi ruusuveden joukkoon. Lisää myös raparperi ja sokeri ruusuveteen. Anna seoksen kiehua hiljaa poristen & hämmentäen n. 15-20 minuuttia, kunnes seos on sopivan sakeaa marmeladia. Lusikoi marmeladi hyvin puhdistettuihin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa. 

Katso myös ohje syreenisokeriin ja lipstikkapestoon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012