
Metsä on taas pullollaan mustikoita ja niistä oli leivottava lasten kanssa jotain herkkua. Silmiini osui tämä 11.7 ilmestyneen Kodin Kuvalehden resepti. Mustikka-valkosuklaakakkuihin ei tarvitse vatkainta ja herkku on 10 minuutissa valmis. Valkosuklaa ja mustikat sopivat täydellisesti yhteen ja tämä herkku oli menestys! Mummon vanhat eriparikupit toimivat hyvin vuokina ja lapsikin osasi leipoa tämän jälkkärin. Halutessasi voit leipoa kakun irtopohjavuossa (Ø 20 cm).
Mustikka-valkosuklaakakut 6-8 kpl (Ohje KK 14/2019)
- 125 g voita
- 150 g valkosuklaata
- 1 ½ dl sokeria
- 3 munaa (M-koko)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Pinnalle
- 1-2 dl tuoreita mustikoita
- 50 g valkosuklaata
Sulata voi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa liukenee. Lisää sokeri ja vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Voitele 6-8 uuninkestävää mukia voilla. Jaa taikina niihin. Ripottele päälle mustikat ja suklaapalat. Kypsennä kakkuja 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa mukin paksuus ja se, kuinka kypsästä kakusta pidät. Jos mustikat ovat jäisiä, ne hidastavat paistumista. Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä, jolloin sisus on muuttunut valuvasta taikinamaiseksi.
Katso resepti mustikkajuustokakkuun.