Erilaisia lumikiteitä paperista on askarreltu lapsena vaikka kuinka, mutta tämä "sulan" mallinen lumikide on mielestäni yksi kauneimmista. Vaihekuvat paperisesta lumikiteestä löytää tuosta ylemmästä kuvasta klikkaamalla. Lapset tekivät myös perinteisiä lumikiteitä paperista. Näiden askartelu on helppoa, sillä materialiksi riittää tavallinen valkoinen kopiopaperi ja sakset. Terävät sakset on tässä askartelussa avuksi. 

Näiden tekemisessä on vain mielikuvitus rajana ja yllätys on suloinen, kun valmiin leikatun kiteen avaa. Lumikiteitä voi laittaa pöytäkoristeiksi, ikkunaan tai vaikkapa roikkumaan pöydän päälle. Paperisesta lumikiteestä voi tehdä myös vaikkapa juhliin paikkalapun jokaiselle. Lapset innostuivat leikkaamaan lumikiteisiin lopuksi kuvioleikkurieilla kuvioita. Kuviosaksilla sai kiteisiin myös hauskoja kuvioita reunaan.

Meillä nämä lumikiteet jäivät pöytäkoristeiksi suolalla kasvatettujen huurretuikkujen lisäksi, tuikkuihin löytää ohjeen täältä, klik. Onneksi ulos on leijailut myös paperisten lumikiteiden saattelemana tänään oikea lumi. Askartelun iloa jokaiselle! 

Kommentit (16)

Vierailija
18/16 | 

Näitä on tullut tehtyä ennekin mutta tämä on ihan uusi versio. Tosi kiva!

Vierailija
20/16 | 

Tyhmänä kyselen. Miksi en onnistu? Vaikka kuinka yritän tehdä ohjeiden mukaan niin saan vaan pilallisia. Mitä ensimmäisen vaiheen jälkeen tehdään. Kun on taitettu kolmosia, leikataanko sivuun jäävä ylimääräinen suikale pois?

Kokeilin 6 ennen kuin älysin
27/16 | 

Teille, jotka ihmettelette miksi tuli vain puolet höyhenistä; kääntäjää vielä kerta kolmioksi ennen "sivutaitosta" ja leikkausta.

Sama
28/16 | 

Ja kun teette sen käännöksen, tehkää se ehjältä, kiinni olevalta puolelta. Ja hapsut leikataan kiinni olevaa puolta päin: tällöin tähti pysyy kasassa eikä siitä tule nauha :D

Yks äiti vaan
29/16 | 

Noita sulkamaisia tähtiä täytyi heti kokeilla ja kauniita tuli! Kiitos ohjeista!

Vierailija
30/16 | 

Sanallista ohjetta tai videoa kaipailisin minäkin. Olen tässä jo tovin tuhertanut, mutta en ymmärrä pelkistä vaihekuvista katsomalla :(

Kirps
31/16 | 

Ohjeet voisi olla _hieman_ tarkemmat ajatellen ihmisiä jotka eivät koskaan lumikidettä ole tehneet... Kuten ylempänä todettiin, jos ei aiempaa kokemusta, ei pysty tekemään koska kuvista ei selviä.

Vierailija
32/16 | 

Ei vain onnistu, saan kaksi erillistä osaa, joissa on kaksi hapsutettua "sakaraa". En ymmärrä ohjeen hapsujen vaihetta, käännetäänkö työ jotenkin kuten kuvien mukaan, vai mihin suuntaan haput leikataan? Tekmissäsi hiutaleissa on enemmän sakaroita kuin neljä, kuinka se on mahdollista? 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla