Olen säästänyt kulahtaneet kangaspussit, lasten pienet kengät ja "keijunsiivet" ajatuksena tehdä niistä joskus jotain puutarhaan. Viikonloppuna kokeilin Paverpol -kovetusainette ja käsittelin nuo kaapin pohjalla lojuneet tavarat puutarhan olosuhteita kestäviksi. 

(Paverpol yhteistyössä Sinelli.) 

Paverpol on kovetusaine, joka soveltuu kaikkien materiaalien kovetamiseen kivikovaksi. Kovetusaine tarttuu kankaaseen,  puuhun, keramiikkaan, muoviin, betoniin, kiveen ja lasiin. Mahdollisuudet on rajattomat ja värejä löytyy vaikka kuinka paljon. 

Nestemäinen Paverpol ei kestä kuitenkan pakkasta, ellei joukkoon sekoita Paverplastia. Valmiit työt voi käsitellä lakalla ja maalata akryylimaaleilla haluamansa värisiksi. Paverpol on täysin turvallinen ja myrkytön, eikä työskentelyssä ole pakko käyttää suojakäsineitä. Lasten voi antaa myös turvallisesti askarrella ja maalata Paverpolilla. 

Nestemäistä Paverpolia on saatavilla myös läpinäkyvänä, jolloin voi säilyttää kankaan oman värin. Valitsin itse nestemäisen harmaan, sillä tahdoin saada kankaan värin piiloon ja vähän betonimaisen pinnan. Paverpolin kuivuttua lisäsin tossujen pintaan hieman valkoista akryylimaalia saadakseni pinnasta vähän kuluneen näköisen. 

Keijunsiivet, kengät ja pussin maalasin leveällä siveltimellä. Pienet kengät, kankaat ja veistokset voi myös upottaa nestemäiseen Paverpoliin ja rutistella ylimääräinen kovetusaine pois hieroen. Kenkien sisään laitoin lopuksi pienen lasipurkin, jotta kukkien veden voi helposti vaihtaa. Keijunsiipiin lisäsin niiden kuivuttua pienen Led -valosarjan. 

Kovetusaineen käyttäminen oli helppoa ja varmasti pieniä asioita puutarhaan ilmestyy jatkossa vielä lisää.  

Kommentit (1)

Kats
2/1 | 

Kiitos hyvästä ideasta, nyt tiedän mitä teen vanhoista pikkuisiata kengistä ja pussukoista!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla