
Tämä kinuskipiirakka on koko perheen suuri suosikki. Kinuskikastike ja suolapähkinät sopii täydellisesti yhteen. Edellisten Snickers -kokeiluiden jälkeen testattiin tehdä isompi määrä herkkua. Tämä piirakka on helppo tehdä ja siitä riittää isommallekin porukalle. Halutessaan piirakan päälle voi sulattaa Marabou -suklaata.
Kinuskipiirakka (20 palaa)
- 250 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 kpl kananmuna
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 3 tl vaniljasokeria
- 3 dl maitoa
kinuskikuorrutus
- 4 dl kuohukermaa
- 4 dl fariinisokeria
- 1 rkl voita
- 3 dl suolapähkinöitä
Vaahdota keskenään voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Kaada kuivat aineet ja maito vuoronperään taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun (35 cm x 42 cm). Paista kiertoilmauunin 175-asteisen keskitasolla noin 35 minuuttia.
Tee kinuskikastike. Sekoita kerma ja fariinisokeri keskenään kattilassa. Keitä n.15 min välillä sekoittaen. Voit testata kinuskin valmiutta tiputtamalla pisaran kylmään veteen. Jähmettyessään kinuski on valmista. Sekoita joukkoon 1 rkl voita. Anna pohjan jäähtyä. Rouhi suolapähkinät ja ripottele torttupohjalle. Valuta kinuski suolapähkinöiden päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.
Katso resepti Snickers -patukoihin.
Taidanpa leipasta viikonloppuna :P