
Kuusenkerkkäsiirappi on valmistunut itsekseen ikkunalaudalla ja mietin, mitä herkkua siitä voisi valmistaa. Jäätelön ja lettujen päällä meillä käyteyään kuusenkerkkäsiirappia paljon, mutta halusin kokeilla sen yhdistämistä leivontaan. Muunsin valkosuklaajuustokakun reseptiä ja lisäsin joukkoon kuusenkerkkäsiirappia. Siirappi toi kakkuun toffeisen ja hienostuneen maun. Onneksi kirjoitin tehdessäni reseptin ylös, joten tätä kakkua tulee varmasti tehtyä toistekin. Kuusenkerkkäsiirappia voi valmistaa juhannukseen asti - ohjeen kuusenkerkkäsiirappiin löydät täältä.
kuusenkerkkä-valkosuklaajuustokakku
Pohja:
- 1 paketti digestiveä
- 100 g voita
- 3 rkl kuusenkerkkäsiirappia
- 2 tl kanelia
- 1 dl sokeria
Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita kuusenkerkkäsiirappiin. Sekoita voiseos keksimurskaan sokerin ja kanelin kanssa. Painele keksipohja vuokaan.
Täyte:
- 2 dl kermaa
- 400 g philadelphia tuorejuustoa
- 2 dl turkkilainen jogurtti
- 200 g suklaalevy murskana
- 1 sitruunan mehu
- 4 liivatelehteä
Päälle:
- kuusenkerkkäsiirappia maun mukaan (n.6 tl)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja turkkilainen jogurtti. Murskaa suklaalevy ja sekoita varovasti sokerin kanssa seokseen. Sulata liivatelehdet sitruunamehussa ja sekoita muun seoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Kaada lopuksi kuusenkerkkäsiirappi kakun päälle ja vedä veitsellä viiltoja niin, että siirappi uppoaa myös kakun sisään. Haarukalla saat myös kauniin kuvioinnin kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.
Katso ohje mansikkajuustokakkuun täältä.
Eipä tässäkään ohjeessa mainintaa siitä, että kuuseenkerkkien keruu on luvanvaraista!! Ihmiset ei ymmärrä mitä tekevät :(
Ihana ohje!
Sokeria ei varmaan tarvitse siihen pohjaan vaan täytteeseen ??